Paprastas triukas, kaip greičiau atgauti bagažą oro uoste ir kodėl nereikėtų ant jo rašyti savo adreso  (1)

Kaip jaučiatės, atiduodami savo lagaminą į bagažo skyrių? Kai kurie žmonės jaučiasi tarsi išsiskirdami su artimu žmogumi - lagaminą apvynioja, apglosto ir paskutinį kartą patapšnoja tarsi atsisveikindami ilgam laikui. Tačiau visus labiausiai erzina laikas, kurį tenka praleisti prie bagažo atsiėmimo linijų - atrodo, kad jūsiškis lagaminas taip ir neparvažiuos. Visgi, yra vienas triukas, kaip galite užtikrinti, kad savo lagaminą atsiimsite labai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie žmonės savo lagaminus vynioja į keistus plastikinius kokonus net nežinodami tokių veiksmų priežasties. Iš tiesų taip lagaminas apsaugomas nuo purvo ir bent šiek tiek nuo smūgių. Lagaminai iki lėktuvo keliauja specialiuose bagažo vežimėliuose, kurie dažnai neturi stogo. Į plastiką suvyniotas lagaminas nesušlampa ir taip stipriai nesusitepa. Tačiau kai kurie žmonės mano, kad suvyniotas lagaminas taip pat yra apsaugomas nuo vagysčių. Nors tas plastiko sluoksnis iš tikrųjų yra beveik neperšaunamas ir tikriausiai neįveikiamas jokiais pasaulio peiliais ir raktais, kuriuos turi potencialūs vagys tarp oro uosto darbuotojų, dažnai manoma, kad taip suvyniotas lagaminas tiesiog tampa nebevertas dėmesio. Jei tikrai norite apsisaugoti nuo vagių, geriau jau įsigykite lagaminą su patikimu užraktu ir paslėptu užtrauktuku, o plastiką naudokite saugodami turtą nuo purvo ir lietaus.

Visgi, nepaistant to, ar jūsų lagaminas keliavo apsirengęs plastikine plėvele, ar visiškai nuogas, vėliau vis tiek tenka laukti prie to konvejerio. Tačiau galite pasinaudoti triuku, kuris jūsų lagaminui galbūt padės sugrįžti greičiau. Dažniausiai trapus krovinys į lėktuvą kraunamas paskutinis, todėl yra iškraunamas pirmas. Todėl paprastas lipdukas „Fragile“ jūsų lagaminui padės greičiau sugrįžti į jūsų rankas. Geriausia užklijuoti kelis tokius lipdukus - taip sėkmės tikimybė bus didesnė. Tiesa, šis triukas suveikia ne visada, o ir piktnaudžiauti juo nereikėtų.

Tikriausiai pastebėjote, kad daugelis lagaminų turi specialią vietą adresui įrašyti. Ji skirta lagamino pasimetimo atvejams. Tuomet oro uosto darbuotojai galės jus surasti pagal adresą ir galėsite susitarti dėl lagamino atsiėmimo. Tačiau kai kurie keliautojai pataria savo adreso ant lagamino jokiu būdu nerašyti. Yra pasitaikę atvejų, kuomet oro uoste lengvai surandami adresai buvo nužiūrėti vagių (greičiau jau jų bendrininkų) ir tušti namai buvo apiplėšti. Jei jau norite ką nors užrašyti, tai užrašykite savo telefono numerį, o kur nors išorinėje kišenėje palikite ir savo vizitinę kortelę.

Taip pat patariama savo lagaminą tiesiog nufotografuoti. Turėkite jo nuotrauką telefone, kartu užsirašykite jo gamintoją bei išmatavimus. Taip lagaminui pasimetus galėsite padėti jį surasti - nereikės bandyti apibūdinti jo spalvos, formos ir kitų bruožų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(8)
(10)

Komentarai (1)