Skaitytojo požiūris. Mintys prieš paskutinį kartą pasukant laikrodžio rodykles

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LinasB. 2018-10-24 10:34
Aš nesuprantu kam čia tiek skauda dėl tos valandos..vis kažkokia pramoga kai laika atsukam -1val. vistiek manau, kad rūkymas ir alkoholis kenkia labiau nei per metus 1 kartą nedamiegot valandos
AAA000 2018-10-24 13:33
jei nustos sukiot - bus puiku. laiko zona man vienodai sviecia, svarbiau kad nustotu sukiot. straipsny gana neblogai pastebeta - kad skiriasi ne laikas -o butent zmogaus aktyvumas. ziema tiesiog maziau aktyvus, vasara daugiau. ir darbo valandos turetu but naturaliai pritaikomos pagal zmogaus sezoninius poreikius. kai salygos dirbt suprasteja (sezoniski aplinkos kenksmingi faktoriai) - turi but ar darbo laikas trumpinamas ar darbo valandos tarifiniai ikainiai keliami. ir sitai turetu but itvirtinta Europos lygmeny darbo kodekse. galetu va tokius pasiulymus teikt eurobiurokratams del laiko itakos sveikatai - jei i ateiti isvis kasnors ziuri. dabartinis sukiojimas - cia dirbtinai apsunkinta zmoniu eksplotacija ir uzmaskuota vergove. kad cia del JUSU stengiasi sukiodami laika - cia grynas melas ir propaganda. ir kur ziuri zmogaus teisiu aktyvistai, gyvuneliu myletojai ir kiti sudamaliai? toki REALU pazeidima prazioplint daugybe metu??? WTF???
Shinigami 2018-10-24 14:01
Taip, taip. Žiemą tas pats duonos kepalas privalo kainuoti dvigubai brangiau nei vasarą. Reikia įstatimais nurodyti, kad atėjus žiemai visu prekių ir paslaugų kainos dvigubėtu, o atėjus vasarai sumažėtu.
kiesza 2018-10-24 14:56
Ir dabar daugelyje darbų esti sezoniškumas, vasarą žmonės dirba ilgiau, bet lėtai gendantys produktai nepinga. Būsiu dėkingas Briuseliui jai atstos nuo laikrodžio. Nors negali žinoti jog tai ne Maskvos įtaka, kuri nebesukioja jau keli metai..
AAA000 2018-10-24 15:05
prie ko cia duonos kepalas isvis? ar kainos dvigubejimas? logistika pabrangsta arba atpinga. vasara ledai pabrangsta kazkodel - ir visiems verslininkams cia normalu. o vat, kad ziema zmonems sunkiau dirbt - cia visas verslas kaip susitares - nu NESAMONE GRYNA. pasuksi laikrodzius valanda - ir VISKAS NORMALIAI. sutvarkem problema. ane shinigami? man atrodo tokiems kaip tu reiketu atskirai - po 2 valandas pasukiot...
VygantasKungys 2018-10-24 15:08
. Nemanau, kad kepalas pabrangtu... vasarą, kai auginami javai padirbėjus ilgiau, būtų kompensuojamas prarastas darbo laikas žiemą.
AAA000 2018-10-24 22:03
kai sita nesamone sugalvojo - sukiot laika - liaudis turedavo nebent po viena sienini mechanini laikrodi. nesiojamus turejo vienas kitas. ir persisukt nebudavo problema. dabar visa rimtesne aparatura dirba su vidiniais laikrodziais, yra kruvos laiko sistemu. aisku daugumoj programiskai isspresta ir nelabai susiduria eiliniai zmones. bet jei sistemos autonomines - tu fiziskai net per kelias dienas nesugebetum ten visko persukiot. turetum visokias instrukcijas knisinet. pvz stovi koks nors sliuzas - vandeni reguliuoja. kol zemes ukyje - laukus lieja - niekam neidomu valanda anksciau ar valanda veliau uzlies. pastatys tokia sistema ant dambos kur koki miesta nuo potvyniu saugo - sutaps momentas ir paskandins kelis tukstancius gyventoju per ekstremalia situacija... nes matai pavelino valanda sureguot - nors operatorius teisingai nustate... arba pvz issijungs koks nors automatizuotas deguonies padavimas valandai - nes kiekiai nesutapo. atveze norma tik 24 valandoms - o para 25 valandu buvo... juk sutrinka visi grafikai. atsiranda metuose viena diena su 25 valandom ir viena diena su 23 valandom. ir dar ja keicia kas keli metai... ar gali isvis kazkuriais metais nebut... juk ta valanda daug kur papuola. gaunasi, kad pvz vieni ilgiau valanda atostogauja ar trumpiau dirba uz kitus. tarifines apskaitos sistemos pasidaro netikslios - gali atsirast pvz isankstiniam apmokejime kokia nors skola keli centai uz neapmoketa valanda - o paskui draugiski anstoliai tau ispus iki keliu simtu euru ir labai apsidziaugsi kai isieskos. o paskui visi stebisi - is kur cia islindo problema - lygtai viska apmokejes buvau... ogi patys norejot sukiojimo, atseit auru savijautai geriau... skaitmeniniam amziuje tokius vos ne viduramziu reliktus reikia naikint vien del visuomenes saugumo. as dar speju (specialiai nesidomejau), yra net kokia nors biurokratu institucija, apmokama mokesciu moketoju pinigais, vien del to sukiojimo yra islaidos - visuomenes informavimui - garantuotai keli milijonai isplaukia oran... manau butu laikas pripazint - kad cia nesamone, neefektyvu, ner naudos visuomenei. ir atsisakyt. butu protingiausias sprendimas. negalvokit, kad cia uz dyka viskas savaime vyksta. nesamone ta pati - bet uzsleptosios islaidos palaikymui puciasi. ir apmokat buten jus. o problemas sprest reiktu kitais budais. efektyvesniais, siuolaikiskesniais ir racionalesniais.
VygantasKungys 2018-10-24 22:27
Yra kažkokia daina "laiko neatsuksi atgal" , o ir pats laiko sukinėjimas atsirado pirmo Pasaulinio karo metais, kad reliktas sutinku. Beje ir prie Smetonos laikrodžius sukinėjome.