Žiema - vasara: kur dažniausiai skrenda Lietuvos gyventojai  ()

Kur pageidauja skristi lietuviai žiemą ir vasarą? Pabandykime pažvelgti į keletą statistikos faktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

«Kur skrenda visi tie žmonės?» – kyla klausimas žiūrint į keleivių srautą oro uoste. Atsakymą pateikė lėktuvų bilietų on-line - užsakymų servisas tickets.lt.  

TOP-3 žiemos kryptys

Bankokas. Kiekviena devinta lėktuvų bilietų paieška iš Vilniaus gruodžio – vasario mėnesiais – Bankoko kryptimi. Be to, lietuviai bilietus perka prieš 2 mėnesius. Didžioji dalis keliautojų – 85% – užsako skrydžius ten ir atgal su 2-3 savaičių skirtumu, kaip taisyklė, kad galėtų aplankyti kitas šalis arba salas. Bankokas – vienas pagrindinių persėdimo taškų kelyje į kitas Azijos šalis. Iš čia vietinėmis pigiomis oro linijomis lengva pasiekti beveik visas Azijos šalis – Vietnamą, Kambodžą, Malaiziją, Mianmarą ir kitas.

Denpasaras. Antra populiari žiemos kryptis – Vilnius – Denpasaras su persėdimu Maskvoje. Lietuviai dažnai perka lėktuvo bilietus į Balį salą dviem ir būna ten 2 savaites. Visi užsakymai šia kryptimi atliekami ekonominėje klasėje, ir dažnai prieš 5-8 savaites iki skrydžio dienos.

Dubajus. Remiantis statistikos duomenimis, užsakymų pikas yra gruodžio mėnesį su skrydžių datomis sausio – vasario mėnesiais.  Keliaujančius į Dubajų galima suskirstyti į dvi grupes: 55% skrenda vieni 3-4 dienoms, visi kiti 45% – su šeima vidutiniškai savaitei.

TOP-3 vasaros kryptys

Stambulas. Geriausias laikas apsilankyti Stambule – rugsėjo – rugpjūčio mėnesiai. Kadangi skrydžių Vilnius – Stambulas kainos vasaros sezono metu pasiekia savo maksimumą, du trečdaliai lietuvių užsako lėktuvo bilietus vidutiniškai prieš 2 mėnesius iki kelionės datos.

Viena. Vasaros sezono skrydžių užsakymus galima padalinti į dvi kategorijas: 76% keliautojų renkasi tiesioginius reisus prieš 2 savaitės iki skrydžio ir būna ten 4-7 dienas. 24% renkasi Austrijos sostinę dalykinėms kelionėms porai dienų, užsakydami verslo klasės bilietus. 

Miunchenas. Kelionei į Miuncheną lietuviai ruošiasi iš anksto – lėktuvo bilietus perka prieš 4-8 savaites. Maždaug  75% užsakymų – iš Vilniaus, o 25% skrenda į Miuncheną iš Kauno. Kaip taisyklė, šiuo maršrutu užsakomi reisai su persėdimu Varšuvoje ir be bagažo.

O kur Jūs norėtumėte nuvykti šią žiemą ar ateinančią vasarą? Tinklavietė Tickets.lt rekomenduoja jau dabar planuoti vasaros atostogas – šiuo metu skrydžių kainos yra palankiausios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()