D.Trumpas vėl juokina pasaulį: pareikalavo skubaus neegzistuojančių 6G mobiliųjų technologijų diegimo  ()

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino savo šalies mobiliojo ryšio operatorius „kaip įmanoma greičiau“ diegti ne tik 5G, bet ir 6G technologijos tinklus. Ir nesvarbu, kad 6G neegzistuoja, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Noriu, kad Jungtinėse Valstijose kuo skubiau būtų 5G ir netgi 6G technologijos. Jos yra gerokai galingesnės, spartesnės ir išmanesnės už dabartinį standartą. Amerikos kompanijos turi dėti daugiau pastangų arba jos atsiliks“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė D. Trumpas.

Antroje žinutėje D. Trumpas aiškino, kad 5G ir 6G yra „labai akivaizdžiai ateitis“. Jis aiškino, jog nori, kad JAV įmonės laimėtų konkurencinėje kovoje, o ne atsitverdamos nuo pažangesnių technologijų“.

„Turime visada būti lyderiai viskame, ką darome, ypač kai kalbama apie nuostabų technologijų pasaulį“, – padarė išvadą JAV prezidentas.

Tiesa, labai abejotina, ar šios prezidento žinutės ką nors pakeis – gal tik privers nusišypsoti. Mat viso pasaulio mobiliojo ryšio operatoriai – taip pat ir JAV – intensyviai planuoja, kaupia lėšas investicijoms ir pradeda lokalizuotą naujųjų ryšio technologijų diegimą. Raginimas diegti 6G apskritai yra mažai prasmingas, nes kiekviena nauja ryšio technologijų karta vystosi ilgą laiką, o išvystytos kartos įdiegimas realybėje trunka apie dešimtmetį – iš esmės, 6G dabar geriausiu atveju yra embrioninėje būsenoje.

„Jungtinių Tautų institucija – Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (ITU), padedanti koordinuoti globalius telekomunikacijų klausimus, dabar turi darbo grupę, tyrinėjančią, kaip galėtų atrodyti pasaulis su 6G. Tačiau grupės pavadinimas – „Tinklas 2030“ – rodo, kad prieš akis yra dar labai daug darbo“, – rašė leidinys „The Washington Post“. Iš esmės 6G technologijos šiuo metu nėra net apibrėžtos.

2018 m. liepą leidinys „IoT Times“ rašė: „Turėsime palaukti mažų mažiausiai dešimt metų, kol bus patvirtintos pirmosios 6G specifikacijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()