Turtingiausias žmogus pasaulyje teigia, kad vienas pagrindinių į sėkmę jį atvedusių veiksnių yra šie žodžiai „Gradatim Ferociter“. Ką tai reiškia ir kodėl jie yra „Blue Origin“ herbe?  ()

Jeffo Bezoso kosmoso tyrimų kompanija „Blue Origin“ turi herbą. Kompanija turi ir logotipą, kuriame paprastai atvaizduotas tik įmonės vardas. Tuo tarpu herbas yra kur kas sudėtingesnis ir meniškesnis. Jei gerai įsižiūrėsite, jame pamatysite du žodžius - tai yra ir asmeninis Jeffo Bezoso moto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Blue Origin“ herbe rasime daug ko - ir Žemę, ir dangų, ir porą vėžlių. Dar čia rasime ir porą žodžių - Gradatim Ferociter. Tai - ir kompanijos, ir asmeninis Jeffo Bezoso moto. Dar daugiau - Bezosas teigia, kad tai yra vienas iš pagrindinių jį į sėkmę atvedusių veiksnių.

„Paprastai tariant, tai reiškia - „nuožmiai žingsnis po žingsnio“. Negali praleisti žingsnio - vis tiek turėsi vieną koją statyti priešais kitą“ - viename interviu paaiškino Bezosas. Turtingiausias pasaulio žmogus, žinoma, turi omenyje kelią į sėkmę, kur negalima kirsti kampų. Bezosas yra žinomas dėl savo ryžto, tvarkos ir užsivedimo. Gradatim Ferociter principas jam yra toks svarbus, kad šiuos žodžius jis nešioja ir ant savo kaubojiškų batų.

„Amazon“ dabar yra prekybos milžinas, tačiau kadaise tai buvo jauna, pradedanti kompanija, kuri vystėsi labai lėtai. Bezosui tai reikėjo suprasti ir priimti. Jis kantriai vystė verslą - žingsnis po žingsnio. Tačiau pats Bezosas mano, kad į šį principą galima pažvelgti ir kitaip. Jis teigia, kad jį galima pritaikyti ir kasdieniame gyvenime siekiant progreso. Nors pagrindiniai tikslai visuomet lieka priešaky, didesnis dėmesys skiriamas mažesniems. Kiekvienas progreso laiptelis turi būti suskirstytas į daugiau dalių, kurios būtų savaip svarbios. Tuomet judėti bus lengviau.

Bezosas niekada nesivaikė greitos sėkmės, tačiau tuo pat metu niekada ir nesustojo. Nešventė uždirbęs 10 milijardų - toliau vairavo kuklų „Honda“ automobilį, nes tai tebuvo mažas žingsnelis, kuris negalėjo atbaidyti nuo tolesnių siekių. Gradatim Ferociter galiausiai tapo ir „Blue Origin“ moto - juk kelias į kosmosą taip pat turi būti einamas po žingsnelį.

Gradatim Ferociter principas simbolizuoja kantrybę ir susikaupimą. Vieno žingsnio žengimas negali nukreipti dėmesio nuo to, kad jų liko daugybė. Tuo pačiu, pats tikslas, kad ir koks didelis jis būtų, negali atrodyti neįmanomas, todėl yra padalinamas į daugybę mažesnių dalių. Produktyvumo ekspertai teigia, kad tai yra labai geras disciplinos suvokimas, kuris gali padėti daugeliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()