Istorija, iš kurios mokysis ne vienas - 14 metų berniukas netyčia buvo įgrūstas į ne tą lėktuvą  ()

14 metų berniukas netyčia patenka į ne savo skrydį ir vos neiškeliauja į Vokietiją - skamba, kaip filmo scenarijus? Tačiau taip ir nutiko vienam Šiaurės Karolinos gyventojui. Atsitiktinumų ir aplaidumo kupina istorija atskleidė nemažai problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

14 metų berniukas iš Šiaurės Karolinos norėjo keliauti į Stokholmą. Bilietus jis įsigijo iš SAS oro linijų, tačiau tai nebuvo tiesioginis skrydis - iki Niuarko oro uosto jam teko keliauti „United Airlines“ lėktuvu. Į oro uostą atvykusi šeima sužinojo nemalonią žinią - kadangi berniukas keliauja vienas, reikalingas papildomas 150 dolerių mokestis, skirtas padengti išlaidas papildomiems darbuotojams. Tai buvo kiek netikėta - šis reikalavimas galioja tik vaikams iki 14 metų amžiaus.

Ir taip berniukas iškeliavo į Niuarką. Čia buvo pasodintas su kitais vaikais, o atėjus laikui darbuotojas jį palydėjo iki vartų. Ir čia prasideda problemos. Nuo to laiko, kai buvo nupirktas bilietas, iki atvykimo į Niuarką, pasikeitė skrydžio į Stokholmą vartai. Dabar ten, kur turėjo stovėti berniuko lėktuvas, stovėjo „Eurowings“ orlaivis, pasiruošęs vykti Diuseldorfą. Tačiau juk neįmanoma įlipti į ne savo lėktuvą, tiesa?

„Eurowings“ lėktuvas jau atsilikinėjo nuo savo grafiko, tačiau dar laukė vieno keleivio - jo vardas jau buvo šaukiamas per garsiakalbius. Tas vėluojantis keleivis, pasirodo, turėjo vardą, kuris skambėjo panašiai į minėto berniuko. Sutrikęs palydovas greitai pastūmėjo berniuką pro vartus, palinkėjo geros kelionės ir atsisveikino.

Jaunasis keliauninkas greitai suprato, kad sėdi ne tame lėktuve, kuriame yra laukiamas. Tačiau tuomet „Eurowings“ lėktuvas pajudėjo pakilimo tako link. Berniukas greitai pranešė skrydžių palydovams ir lėktuvui teko sugrįžti prie vartu. SAS lėktuvas tuo metu išskrido į Stokholmą.

O kur buvo tas vėluojantis keleivis? Viskas labai paprasta - išgirdęs savo vardą jis atbėgo prie vartų ir suspėjo pačiu laiku atsisėsti šalia berniuko.

SAS problemą išsprendė. Berniukas buvo įsodintas į Kopenhagą skrendantį lėktuvą, o iš ten išvyko į Stokholmą, kurį pasiekė 10 valandų vėliau nei planavo.

Ši istorija yra kupina nesusipratimų. Kaip „Eurowings“ galėjo įleisti skrydžiui neregistruotą keleivį? Kaip suaugęs žmogus, kuriam reikėjo palydėti berniuką, nesuvokė, kad daro klaidą? Kita vertus, viskas baigėsi geriau nei galėjo baigtis - berniukas pasiekė kelionės tikslą ir nereikėjo klaidžioti Diuseldorfe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(6)
(11)

Komentarai ()