Va čia tai gydytojai: neturite pinigų? Laidokit gyvą  ()

Dažniausiai, kai žmogus miršta, laikoma, kad jis miręs. Tačiau vienas vyras iš Indijos netikėtai prisikėlė, artimiesiems susiruošus jį laidoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

20-metis Mohammadas Furqanas be gyvybės ženklų birželio 21 d. buvo atvežtas į ligoninę po avarijos. Greitai jis buvo paskelbtas mirusiu ir greitosios pagalbos automobilis vyrą parvežė namo, kad jį palaidotų šeima ir draugai.

Tiesa, išvažiavus iš ligoninės jo kūnas parodė kvėpavimo ir judėjimo požymius – ženklus, kad jis gyvas. Kaip vėliau paaiškėjo, M.Furqanas iš tikrųjų niekada nebuvo miręs, bet, žinoma, artimieji to nežinojo.

Vyresnysis M.Furqano brolis Mohdas Irfanas Furqanas žurnalistams sakė, kad jaunėliui po avarijos buvo uždėtas respiratorius ir jis buvo gydomas privačioje ligoninėje. Kai šeima pranešė medikams, kad nebeturi pinigų M.Furqano medicinos sąskaitoms padengti, gydytojai pranešė artimiesiems, kad jis mirė.

„Ligoninė norėjo daug pinigų. Kai mes informavome ligoninę, kad mums pinigai baigėsi, jie paskelbė Mohammadą mirusiu.

Parsinešus namo jo kūną, vienas iš šeimos narių pastebėjo, kad Mohammadas kviepuoja ir judina galūnes. Mes skubiai jį nugabenome į kitą ligoninę, kur jam buvo uždėta deguonies kaukė“, – žurnalistams sakė M.I.Furqanas.

Šis įvykis ir gydytojų aplaidumas yra tiriami. Norite tikėkite, norite, ne, bet tai ne pirmas kartas, kai kas nors pasirodo gyvas savo laidotuvėse.

Fagilyu Mukhametzyanov, 49 metų rusė, kuri, buvo manyta, kad mirė nuo širdies smūgio, 2011 m. prabudo savo pačios laidotuvėse rėkdama (gerai, kad karstas buvo atviras). Deja, ji mirė vos po 12 minučių.

Būta atvejų, kai „mirę“ žmonės „prisikėlė“ morge (laukdami skrodimo), ligoninėje.

Nors dėl akivaizdžių priežasčių šios istorijos pritraukia daug spaudos dėmesio, verta pabrėžti, kad tokie atvejai ypač reti.

Parengta pagal iflscience.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()