Išsilavinimas rusiškai - Gynybos ministerijos internate mergaitės bus mokomos būti geromis mamomis  (4)

Rusijos Sankt Peterburgo mieste rugsėjį startavo Gynybos ministerijos kuruojamas projektas – uždaras mergaičių internatas. Margaret Artwood knygų siurrealistinį pasaulį primenančioje mokykloje auklėtinės bus mokomos tapti geromis motinomis, žmonomis ir ištikimomis Rusijos pilietėmis. Taip pat ugdymo įstaigoje bus vykdoma daugybė Maskvos psichoanalizės instituto parengtų eksperimentų, rašo Rusijos naujienų portalas „Gorod 812“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama, kad švietimo įstaigoje mokysis karių dukterys, taip pat mergaitės iš nepilnų ir daugiavaikių šeimų bei našlaitės iš visos Rusijos.

Patriotizmas, pasaulietinės manieros, motinystės įgūdžiai taps pagrindinėmis ugdymo kryptimis. 10–11 metų mergaičių pensionate bus auklėjamos naujo tipo moterys. Anot gynybos ministro Sergejaus Šoigu, mokinėms bus skiepijamos šeiminės vertybės, kilnumas ir meilė darbui. Jis tikina, kad ši mokymosi įstaiga pratęs Smolno Kilmingųjų mergaičių instituto tradicijas.

Gynybos ministerijos auklėtinių internatinė mokykla įkurta Jaučio saloje Sankt Peterburge. Žiniasklaidos vertinimu, į statybas buvo investuota mažiausiai 10 mlrd. rublių. Milžiniškas kompleksas su gyvenamaisiais ir edukaciniais pastatais, baseinas, pramonės parkas, sporto ir koncertų salės užima daugiau nei 8 hektarus ploto.

Naujos kartos moterų rengimo projektui iš visos šalies buvo atrinkta 240 fiziškai bei protiškai sveikų mergaičių, besimokančių 5­­–7 vidurinių mokyklų klasėse. Nuo kitų metų planuojama priimti ne vyresnes nei pradinę klasę baigusias moksleives. Stojamųjų egzaminų metu kandidatėms teko išlaikyti daugybę testų ­­– pereiti kūno rengybos, psichologines patikras, įrodyti mokyklinių žinių lygį bei pateikti pažymas iš gydytojų bei narkologijos ir psichiatrijos centrų.

Internate mergaitės gyvens ir visą parą bus akylai stebimos septynerius metus. Savo noru išeiti už teritorijos ribų auklėtinėms draudžiama.

Internate planuojama vykdyti privačios aukštojo mokslo įstaigos – Maskvos psichoanalizės instituto ­­– parengtą ugdymo eksperimentų paketą. Šiuo metu jis įvardijamas kaip „Mokslinių tyrimų projektas, skirtas išbandyti ir į ugdymo procesą įtraukti mergaičių psichologinio ir pedagoginio mokymo bei lavinimo metodams, kuriais siekiama formuoti jų asmeninius pilietinės tapatybės rezultatus“.

Projektui vadovauja Lyubov Grigorovič – Maskvos psichoanalizės instituto dekanė.

Auklėtinėms turėtų būti suformuotas „visavertis rusiškas identitetas“, jos turėtų išmokti „moterų elgesio modelio“, „suvokti motinystės sampratos turinį“. Lytinis ugdymas pradedamas nuo 5 klasės, pagrindinėmis jo kryptimis taps sanitarinių-higieninių įgūdžių formavimas, aukštų asmeninės švaros standartų diegimas, taip pat stiliaus ir skonio pojūčių ugdymas. Bus siekiama formuoti „moteriškas“ asmenines savybes, bus aiškinami moterų ir vyrų fiziologijos, psichologijos, lyčių santykių, vyrų ir moterų santykių šeimoje ypatumai.

Klasės valandėlių metu auklėtinės diskutuos tokiomis temomis kaip „Pasiruošk motinystei nuo mažų dienų“ ir „Gyvenimas kartu nesusituokus?“

Kadangi „motinystės kompetencija“ laikoma viena pagrindinių mergaičių paskirčių, fizinis auklėtinių vystymasis griežtai kontroliuojamas. Gynybos ministerijos parengta sveikatos priežiūros sistema grindžiama astronautų sveikatos palaikymo ir stiprinimo programa.

Švietimą ir apgyvendinimą pensionate apmoka valstybė. Moksleivės kambaryje gyvena po dvi, kiekvienai skirta po lovą, stalą, kėdę, naktinį stalelį, komodą, lentyną ir stalo lempą. Visą aprangą – nuo apavo iki apatinių – išduoda Gynybos ministerija. Visos auklėtinės privalo dėvėti vienodus drabužius. Uniformas sukūrė garsus mados dizaineris Valentinas Judaškinas.

Be įprastos mokyklinės programos, čia bus mokoma dviejų ar trijų užsienio kalbų, šokių, vokalo, tapybos, šachmatų, muzikos, maisto gaminimo, rankdarbių, sambo, robotikos, „liaudies tradicijų“, floristikos ir interjero dekoravimo, televizijos žurnalistikos, politologijos.

Moksleivės privalo laikytis griežto tvarkaraščio: keltis 7 val. ryto ir eiti miegoti 21.30 val., vyresnės – 23 val. Joms negalima išvykti iš teritorijos savo noru, pasimatymai su giminėmis leidžiami ne dažniau kaip kartą per mėnesį. Draudžiama bėgioti, šūkauti, kitais būdais patraukti dėmesį, kramtyti kramtomąją gumą ar garsiai kalbėtis prieš miegą.

Sąrašas tuo nesibaigia, taisyklėse numatomi ir kiti draudimai: tarpusavyje turėti finansinių ryšių, perstumdyti baldus kambaryje, uždengti sienas plakatais, lipdukais ir kt., žaisti nenumatytose vietose, klausytis muzikos naudojant mobiliuosius garso įrenginius, dėvėti nestandartinius drabužius ar papuošalus, naudoti dekoratyvinę kosmetiką, dažyti plaukus, valgyti tam neskirtose vietose.

Taip pat griežtai draudžiami lytiniai santykiai bei iš už internato ribų gauti maisto, gėrimų ir spaudos leidinių.

Portalo „Gorod 8120“ žurnalistai socialiniuose tinkluose atrado vienos iš auklėtinių įrašą, kurį mergaitė paskelbė rugpjūčio 12 d. – savo paskutinio apsilankymo metu.

„Aš nežinau, ar kada dar būsiu VK. Įstojau į internatinės mokyklos skyrių prie Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Sankt Peterburgo mieste, todėl išvykstu. Ten negalėsiu naudotis savo kompiuteriu ar mobiliuoju telefonu. Namo grįšiu naujamečių švenčių ir vasaros atostogų metu, tačiau būsiu užsiėmusi mokslais. Tai GALIMAI mano paskutinė žinutė. Ačiū visiems, kurie pasveikino mane per mano gimtadienį ir palaikė per stojamuosius. Sėkmės visiems ir iki!!!“ ­­– rašoma žinutėje.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Margarita Vorobjovaitė
(15)
(8)
(7)

Komentarai (4)