Daugiau taip tęstis nebegali – JAV miestas nusipirko „nosies reindžerį“, kad išgaudytų „auginančius tą dvokiančią marihuaną“ (Video)  (1)

Besemerio miesto gyventojai mano, kad 3 400 JAV dolerius kainuojantis ir keistai atrodantis „nosies reindžeris“ išspręs jų nuolat augančią problemą – aplinkui tvyrantį marihuanos augalų skleidžiamą kvapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Besemerio miestas dvokia“, - teigia miesto tarybos narė Linda Nelson. „Marihuanos kvapą galite užuosti visur. Yra žmonių, kurie net negali sėdėti savo namų kieme, nes iš kaimynų atkeliauja labai blogas kvapas.“

Besemerio miestas yra Mičigano valstijoje, kuri dar 2018-ųjų gruodžio mėn. legalizavo marihuaną pramoginiams tikslams. Tačiau tai nereiškia, kad dabar valstijoje galima šiuos augalus auginti bet kur ir bet kaip. Yra taisyklės.

Vyresni nei 21-erių metų amžiaus piliečiai savo namuose gali auginti iki 12 vienetų marihuanos augalų, tačiau ne daugiau kaip 12 augalų viename gyvenamajame name.

Taip pat Mičigano valstijos gyventojams marihuanos negalima auginti lauke. Šie augalai turi būti auginami užrakintose patalpose.

Tačiau, atsižvelgiant į nuolat ore tvyrantį marihuanos kvapą, Besemerio gyventojai įtaria, kad kai kurie žmonės pažeidžia taisykles ir marihuaną augina į lauką išneštuose vazonuose arba didesniais kiekiais nei leidžia įstatymai. Štai čia ir pasirodo „nosies reindžeris“.

Šis įrenginys atrodo tarsi prie nosies būtų pritvirtintas megafonas, tačiau iš tikrųjų tai yra olfaktometras. Toks įrenginys geba aptikti ir išmatuoti kvapus.

Tad Besemerio miesto pareigūnas George’as Beninghaus’as jau mokosi naudotis šiuo „nosies reindžeriu“ ir tikimasi, kad jis padės miestui išaiškinti nelegalius kanapių auginimo atvejus bei leis miesto gyventojams ir vėl mėgautis gaiviu oru.

Ir kaip rodo istorija, toks įrenginys tikrai padeda surasti marihuaną. Štai Kolorado valstijos pareigūnai, pasinaudoję „nosies reindžeriu“, surado marihuanos šaltinį:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(19)
(7)
(12)

Komentarai (1)