„Pašėlęs“ Mike Hughes žuvo, nukritęs su savadarbe raketa  (12)

Pramuštgalvis pilotas žuvo, Kalifornijos dykumoje bandydamas savadarbę raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

64 metų „Pašėlęs“ Mike Hughes, šeštadienį pakilęs garine raketa netoli Barstow, Kalifornijoje, netrukus sudužo.

Hughesas pagarsėjo savo įsitikinimu, kad Žemė plokščia. Jis tikėjosi tai įrodyti, pakildamas į kosmosą.

Pranešama, kad šeštadienio paleidimas buvo filmuojamas kaip naujo serialo Homemade Astronauts apie mėgėjus raketų kūrėjus, dalis. Ji turėjo būti rodoma per US Science Channel. Projekto biudžetas buvo kuklus.

Remiantis Space.com, padedamas partnerio Waldo Stakeso, Hughesas bandė pasiekti 5 000ft (1 525m) aukštį savo garais varoma raketa,

Paleidimo vaizdo įraše matomas už raketos besitęsiantis parašiutas, tikriausiai išsiskleidęs per anksti, vos po kelių sekundžių nuo pakilimo.

Savo tvite Science Channel sakė, kad Hughesas žuvo, siekdamas savo svajonės.

San Bernardino apygardos šerifo departamento teigimu, pareigūnai buvo iškviesti į raketos paleidimo vietą šeštadienį, ~14:00 vietos laiku (22:00 GMT).

Šerifo biuro pranešė, kad „žmogus paskelbtas mirusiu po raketos sudužimo dykumoje“. Hugheso leidėjas patvirtino JAV žiniasklaidai, kad žuvo raketos pilotas.

Darren Shuster, buvęs Hugheso atstovas, sakė TMZ, kad šis nutrūktgalvis buvo „vienas toks“.

„Kai Dievas kūrė Mike'ą, jis sulaužė formą. Šis žmogus buvo tikras ir gyveno, kad praplėstų ribas. Jis niekaip kitaip nebūtų daręs! RIP“ sakė jis.

Mad Mike su padėjėjais sukonstravo savadarbę raketą galiniame kieme, išleisadmas tam 18 000 dolerių (16 500€).

Raketa varoma per antgalį leidžiamais garais.

Apple Valley gyvenęs pramuštgalvis išgarsėjo tarptautiniu mastu, paskelbęs savo ketinimą įrodyti savo teoriją, kad Žemė yra plokščia.

Pernai metų kovą Hughesui pavyko pasiekti pasiekti 1 870 pėdų (570m) aukštį, ir, išskleidus parašiutą, kietokai nusileisti.

Vėliau Hughesas sakė: „Ar esu patenkintas, kad tai atlikau? Manau, taip. Pajusiu tai ryte. Negalėsiu išlipti iš lovos. Bent jau galiu eiti namo ir papietauti ir pamatyti savo kates.“

2002 metais jis pasiekė Guinnesso pasaulio rekordą, toliausiai nuskriedamas limuzinu – Lincoln Town Car pailgintu limuzinu nušoko daugiau nei 31 metrą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(20)
(2)

Komentarai (12)