Tai bent laikai – parduodama viena didžiausių Žemėje rastų Mėnulio uolienų: „Laikyti savo rankose kito pasaulio gabalėlį yra kažkas tokio, ko niekada neužmiršite“  (5)

Jei kada žadėjote nuo „dangaus nuskinti žvaigždes“ ir jas padovanoti širdies draugei – dabar iš tikrųjų galima įgyvendinti šį pažadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena didžiausių Mėnulio uolienų bus parduodama „Christie’s“ organizuojamame aukcione ir pradinė uolienos kaina – 2 mln. svarų sterlingų (2,29 mln. eurų). Meilė visgi kainuoja.

Šios Mėnulio uolienos oficialus pavadinimas yra „NWA 12691“. Ji sveria 13,5 kg ir manoma, kad tai yra penkta pagal dydį Žemėje rasta Mėnulio uoliena.

Tikėtina, kad po asteroido ar kometos smūgio į Mėnulį, į kosmosą buvo išmesta stambių uolienų gabalai ir dalis jų, įveikę 390 000 km ilgio kelionę, sugebėjo atkeliauti net iki Žemės paviršiaus.

„NWA 12691“ uoliena buvo rasta 2018-aisiais metais Sacharos dykumoje. Iki šiol Žemėje rasta tik 650 kg Mėnulio uolienų.

„Laikyti savo rankose kito pasaulio gabalėlį yra kažkas tokio, ko niekada neužmiršite“, - teigia „Christie’s“ atstovas Jamesas Hyslopas. „Tai tikras Mėnulio gabalas. Jis yra maždaug futbolo kamuolio dydžio, šiek tiek pailgesnis ir didesnis už žmogaus galvą.“

Mokslininkai jau ištyrinėjo šią Mėnulio uolieną ir jie oficialiai patvirtino, kad tai iš tikrųjų yra iš Mėnulio atkeliavęs gabalėlis, o ne kažkokia apgavystė.

Tyrėjai „NWA 12691“ uolieną detaliai palygino su Apolo kosminių misijų metu pargabentomis Mėnulio uolienomis.

„Septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose Apolo programos dėka į Žemę buvo atgabenta apie 400 kg Mėnulio uolienų. Mokslininkai sugebėjo išanalizuoti tų uolienų chemines bei fizikines savybes, tad dabar jie sugeba nustatyti tam tikrų meteoritų kilmę“, - teigia Jamesas Hyslopas.

Tad čia iš tikrųjų turime dalelę Mėnulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(19)
(3)
(16)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: