Guinnesso rekordų knygoje užfiksuotas greičiausias pasaulyje traktorius: skriejo taip, kad pralenktų daug automobilių (Video)  ()

Karantino metu pustuščiuose keliuose lakstantys automobiliai neretam kelia šiurpą, o retesniais atvejais ir 200 km/val. prašvilpiantys vairuotojai susilaukia visuomenės pasipiktinimo bangos. Tačiau pasaulyje yra ir daugiau pamišusių greičio mėgėjų, kurie adrenalino siekia bet kokiais būdais. Net ir vairuodami traktorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio Guinnesso rekordų knygoje žymą įspaudė kone vienas absurdiškiausių techninių pasiekimų: 217 km/val. skriejantis traktorius, tapęs greičiausiu tokio tipo agregatu žemėje.

Traktorius, išvystęs maždaug 65 km/val maksimalų greitį, pasikeitė neatpažįstamai: po variklio modifikacijų tapo turbokompresoriumi varomu kultivuojamų laukų žvėriu, aušinamu ledo kubeliais.

Maksimalų 217 km/val greitį išvystyti pasiryžo britų bebaimis lenktynininkas Gajus Martinas, užsispyrimu pasiekęs jau ketvirtą greičio Guinnesso rekordą.

Prieš tai sekė ne ką mažiau intriguojantys bandymai: greičiausių pasaulyje sniego rogių (135 km/val.), vadinamosios muilinių lenktynių transporto priemonės (137 km/val.) ir mirties siena vadinamos, motociklu įveikiamos trasos (125 km/val.) rekordai.

Interneto vartotojai juokauja, jog lenktynininkui galima būtų priskirti ir penktąjį – greičiausio pasaulyje kalbėjimo – rekordą, mat vyrukas, rodos, šneka greičiau už patį traktorių.

Kaip Atrodė G.Martino bandymas su geltonaspalviu agregatu pasiekti pasaulio Guinnesso rekordą, galite pamatyti vaizdo įraše.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()