Andrius – vienas iš nedaugelio lietuvių, po oda turinčių „čipą“: apie tai sužinojusi mama jį išvadino bepročiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2020-10-03 10:00
Taip ir nesupratau ka tas jo cipas leidzia jam daryti.
Manobataibuvo2 2020-10-06 15:02
Geriausias paaiškinimas tai apie bateriją ir kaip tai susiję su sekimu ... Lopų lopas ir lope skylė tas Andrius, galiu pasakyti. Jau seniausiai baterijai pakrauti nereiklaingi laidai ir seniausiai žinoma, kad jei yra mikroschema, tai ją galima nuskaityti, ką sėmingai daro įvairūs prietaisai (tokia ir yra oficiali mikročipo paskirtis ir naudojimo būdas) legaliai ir, aišku, nelegaliai. Visa tai aiškūs ir suprantami dalykai. Nesuprantamos tik priežastys, kodėl žmonės savo noru atsisako savo laisvių (net ir mažomis dalimis) ir sutinka būti nuolat stebimi ir kontroliuojami.
HardAxe 2020-10-06 15:23
Dėl patogumo. Dėl to paties naudojam įrenginius, kurie mus seka kiekvieną dieną gerokai stipriau nei šitas čipas kada nors galės. Labiausiai privačius asmenis seka: 1. Kiniški mobilus telefonai. 2. Apple telefonai. 3. Android telefonai/google paieška. 4. Socialiniai tinklai, ypač visas facebook padalinys. 5. Sporto prietaisai, appsai. 6. Kreditinės/nuolaidų kortelės. Šitas čipas atsidurtų kažkur apačioje, realiai namų raktų atitikmuo. Atsakyk dabar sau, kodėl naudoji protingą telefoną ir galbūt kokį socialinį tinklą? Jie seka ne tik, kur tu esi, bet ir ką tu darai(!), priešingai jei čipas kada nors galės. Čipą galima nuskatyti tik kelių metrų atstumu geriausiu atveju. Ir iš jo sužinosi tik asmens tapatybę. Geriausiu atveju.
sub 2020-10-06 16:23
Manau, kad jo čipas leis jam atsikaitinėti nuotoliniu būdu, tiesiog prilietus tarkim riešą. Jeigu į darbą įeiti reikalinga kortelė (arba tiesiog "čipas") - tai vietoj kortelės, dabar turės priliest savo riešą. Ta prasme pritaikymo galimybių galima įžvelgt visokių, bet kas man labiausiai įdomu: kaip jis praeis į savo skrydį pro metalo detektorių, su tuo "čipu", juk jame turbūt bus/yra metalo.
Manobataibuvo2 2020-10-06 17:49
Korteles, telefonai ir kt. tavo isvardinti dalykeliai, negali sekti tavo sveikatos bukles ir visu kitu biometriniu parametru. Neskaitant sporto irenginiu, o implantuotas devaisas visa sita daryti gales. Taip pat jis girdes viska ka kalbi ir kas kalba tavo aplinkoje, gales nustatyti ar judi, kaip intensyviai ir kurioje vietoje, gales netgi daryti itaka tavo savijautai , nuotaikai ir gal netgi tavo mintims, mokejimus ir atsiskaitymus, ir t.t. Tai jau senokai dokumentuota , kokias funkcijas atliks mikrocipai. Na , gal ne tiksliai tokie, bet tokie, kaip kuria Musko ir pan. imones. O cia tik pirmas zingsnis pratinant liaudi prie "komforto". Be to, kodel tu galvoji, kad zinai viska, ka sugeba dabartines technologijos ir ta cipa galesi nuskaitineti tik keliu metru atstumu? O jei net ir taip, tai 5G leis visa tai padaryti be problemu. Taip kad reikia pasvarstyti, ar del dar siek tiek didesnio patogumo verta atiduoti dar gabala savo privatumo.
jinxas 2020-10-15 22:30
Čia, manau, prasideda jau ne savo privatumo, o dalį savęs atiduoti. Ateities būdas kontroliuoti homo sapiens sapiens (ar jau ne sapiens?). Seniai kalbama ir apie nanobotus.
Baisuols 2020-11-05 22:36
Viso šito briedo rfid technologija nedaro. Nesupranti apie ką rašai - nerašyk. Tai yra identifikacinis čipas veikiantis tik iš visai arti. Naujausia technologija koduota 128 EAS protokolu DESFIRE veikia tik priglaudus prie skaitytuvo. Kol kas naudotis tokiais implantais nėra prasmės, nes visi turime telefonus ir telefono galimybės šioje srityje yra daug geresnės ir artimiausiu metu pokyčių nenusimato.
HardAxe 2020-11-06 10:02
Paprastai aiškinant... Čipas to negalės, nes neturės baterijos. Be baterijos jis negalės nieko stebėti. Nori stebėti sveikatą, pirk ne čipą bet sporto laikrodį. Jis negali net pamatuoti tavo temperatūros. Čipo negalima nuskatyti per atstumą. Jis mažas ir neturi baterijos. Nori didinti atstumą reikia arba aktyvaus siųstuvo (su baterija) arba didelės antenos. Čipas to neturi. Ar egzistuoja sveikatos stebėjimo ir t.t. čipai apie kuriuios tu kalbi? Taip, egzistuoja. Širdies stimuliatorius, klausos aparatas ir insulino automatinė pompa yra tai, apie ką tu kalbi. Širdies stimuliatorius netgi pilnai implantuotas, kai kuriuos įmanoma nuhakinti. Bet tai nėra visuotinio sekimo įrenginiai ir jie tokie niekada nebus. Artimiausius 5-10 metų visuotiniam sekimui - telefonai ir LTE laikrodžiai. Visada naudodamas telefoną galvok, kad turint telefoną tave gali stebėti šitie subjektai: * šalis, kurioje esi * šalis, kurios abonimentą turi * telefono gamintojas * kinai (jie visus telefonus surinko) * amerikiečiai (android/ios baziniai servisai) * appsų tavo telefone kūrėjai * hakeriai. Čipai? per artimiausius 5-10metų tai bus tik entuziastų žaisliukai.
Manobataibuvo2 2020-11-07 02:45
Muskas turi kitokią nuomonę apie čipus ir juos jau išbandė realiai, nors kol kas (paskutinį kartą kai domėjausi), tik ant gyvūnų. Turint omenyje, kad karinės technologijos visada lenkia masėms prieinamas, tai galima manyti, kad žmonėms pritaikyti čipai irgi jau yra.