Pavojingiausias golfo aikštynas žemėje - pamesto kamuoliuko geriau neieškokite  ()

Golfas - smagus žaidimas kiekvienam, padedantis lavinti akių ir rankų koordinaciją bei strateginį mąstymą. Golfas padeda nusiraminti, pamiršti stresą ir turiningai praleisti laiką su draugais ar šeima. Na, išskyrus tada, kai tenka galvoti apie minų laukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bonifas bazė, įsikūrusi netoli šiaurinės Pietų Korėjos sienos, yra svarbus strateginis postas. Čia veikia Jungtinių Tautų Organizacijos pasiuntiniai, prižiūrintys, kaip laikomasi 1953 metais pasirašytos sutarties, kuri numatė Pietų ir Šiaurės Korėjų sugyvenimo būdus. Nuo Bonifaz bazės iki Šiaurės Korėjos - tik 2,4 km. Ji yra įsikūrusi visai šalia demilitarizuotos zonos. Dabar tai - palyginti taikus kraštas, tačiau kadaise čia vyko kariniai veiksmai.

Bonifas bazė yra lankoma turistų, kaip ir pati demilitarizuota zona. Tiesą sakant, čia veikia ir suvenyrų krautuvėlė, kurioje parduodami įvairūs menkniekiai su demilitarizuotos zonos simbolika. Keista? Dar čia yra ir golfo aikštynas

 

PAR 3 (kiekvienos duobutės PAR yra 3 smūgiai) turi dirbtinę dangą, kuri nėra ir niekada nebuvo labai kokybiškai paklota. Duobučių vietos niekada nėra keičiamos, todėl šis aikštynas jau seniai yra stipriai nusidėvėjęs. Bet net ne tai labiausiai apsunkina žaidimą.

Golfo žaidimą Bonifas bazės aikštyne labiausiai apsunkina baimė. Per aikštyną eina kelios karinės tranšėjos, tolumoje visada matysi karinius apžvalgos bokštus, ribas žymi dygliuota viela, o ir ginkluoti kariai niekada nėra labai toli. Tačiau sunkiausia susitaikyti su faktu, kad netikslus smūgis gali pasiųsti kamuoliuką į minų lauką. Aikštyne yra ne vienas ženklas, perspėjantis neiti ieškoti kamuoliukų, nes pavojus užlipti ant minos yra realus.

Žurnalas „Sports Illustrated“ paskelbė Bonifas aikštyną pavojingiausiu pasaulyje. Iš karto čia atsirado ir tai patvirtinantys ženklai. O kodėl ne? Turistams jie patinka. Be to, 1998 metai Bonifas bazė buvo apibūdinta kaip didelė skautų žaidimų aikštelė - rimti kariniai veiksmai čia seniai nevyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()