Muskas teksasietis - kodėl „Tesla“ vadovas nusprendė kraustytis į kitą valstiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2020-12-09 19:18
https://www.abcactionnews.com/news/nati ... 9-shutdown po tokiu politiku pasakymu bet kas sugalvotu persikelt. is tikruju zmones masiskai bega is kaliforijos. jis ne pirmas ir ne paskutinis. https://www.youtube.com/watch?v=JNmMCaJ016g
Pumper 2020-12-10 12:48
Viskas labai paprasta: milijardieriam nepatinka mokesčiai ir darbuotojų teisės. Tik keista, kad Muskas vis dar peza, kad jis yra už bazines pajamas, nors mokesčių jų finansavimui pats nenori mokėti.
Evil 2020-12-10 13:46
Commiefornia. Daug kas iš ten bėga. Ne šiaip sau atsirado "don't california my Texas(Alabama, etc.)"
conjurer 2020-12-10 16:19
Mokesčių dydis nesusijąs su progresu. Tiesiog vadovai mažiau į kišenes gali įsidėti. Be to koks progresas yra gamykloje, kuri surinkinėja automobilius senai išdirbtose linijose. Jau buvo apie tai rašoma pavasarį, kad Muskas labai nepatenkintas karantino egzistavimu. Taigi pagrindinė priežastis - lengvesnis žmonių išnaudojimas. Bet kitą vertus JAV susišiko su nauju sars. Pas mus maži verslai gali dirbti, jei suteikia tinkamas sąlygas klientams. JAV administracija to nepadarė normaliai, turbūt buvo įtakota didžiųjų kompanijų lobizmo.
kestutisz 2020-12-10 18:47
Nereikia čia ieškot kažkokios logikos (kaip ir vienas toks negerbiamas ministras sakė). Tiesiog visi "kovoja" taip kaip "supranta". Vieni labiau pataikė, kiti ne. Va kaip dabar pvz su automobilių ribojimu - tiesiog susapnavo, nu ir reikia (tiksliau gali, niekam to nereikia arba kaip tik reikėjo viską daryti atvirkščiai - nemokamą parkingą pvz, kad tik mažiau autobusais važinėtų) kaška dariti.
conjurer 2020-12-10 19:46
Pagal amerikonus, visas pasaulis yra komunistai, nes jie vieninteliai turi medicinos sritį orientuotą į pelną. O šiap kalifornijoje, ypač LA regione yra žiauriai brangus pragyvenimas. Spėju ir dėl to daug kas bėga. Visas tas "silicon valley" fenomenas sutraukė daug pinigų, ir automatiškai pakilo kainos.
kestutisz 2020-12-11 13:20
Čia niekada nesutarsim. Automobilis _visada_ geriau už autobusą, taksi ir kitokius paspirtukus. Geriau tik bus kai jie dar ir skraidyti galės. Autobusas/taksi gerai tik kai gyveni ritmu namai-darbas-baras-namai, bet ir tai autonominiai autombiliai anksčiau ar vėliau patys galės atvažiuoti parsivežti šeimininko namo (ir iš už ZONOS ribos). Tarša išvis neįdomu kai statoma prieš patogumą/efektyvumą :)
conjurer 2020-12-11 14:42
Perfrazuota "Po manęs nors ir tvanas".
kestutisz 2020-12-11 22:55
Kad ir taip. Bet šiaip iki šiol visos gyvybės rūšys gyveno tokiu principu ir viskas gavosi yra sakyčiau tiesiog idealiai :)
kestutisz 2020-12-11 22:55
Kad ir taip. Bet šiaip iki šiol visos gyvybės rūšys gyveno tokiu principu ir viskas gavosi yra sakyčiau tiesiog idealiai :) Kas mes tokie, kad eitume prieš gamtą :)
Evil 2020-12-12 21:23
panašiau į evakuaciją, toliau nuo Commiefornijos https://www.foxbusiness.com/markets/ora ... tt-packard
conjurer 2020-12-12 21:55
Nesuprantu kodėl tai vadini commiefornija. Lyg jie ten turėtų universalų socialinį draudimą. Kaip tik ten brangiausia valstija, pagal gyvenimo išlaidas. Manau šis faktas labiau lemia Korporacijų išsikraustymą.
Evil 2020-12-12 22:34
amerikiečiai taip vadina. komunistuojantys politikos luzeriai iš jos skylę baigia padaryt. taip, taip tie patys kurie labiausiai rekia koks DJT blogas. https://freebeacon.com/blog/san-francis ... -gofundme/
conjurer 2020-12-13 00:11
Hipokritai, taip. Komunistuojantys, čia jau drąsokas pasisakymas. Menkiausias socializmo elementas jau yra komunizmas amerikonų akimis. O jų perdėtinė arogancija, kurią jie vadina patriotizmu, neleidžia tokiems dalykams pasikeisti, nes tai veikia beveik kaip dogma. Na šaltas karas padarė savo. Bet tai nereiškia, kad mes Lietuvoje turim kalbėti taip kvailai kaip amerikonai.
kukulis4 2020-12-13 21:22
Manau, kad matuoji tik pagal savo patirti. As jau nekalbesiu apie tai, kad tame paciame Vilniuje, jei gerai paskaiciuoji ir isivertini islaidas nuosavam automobiliui, tai jo turejimas pasirodo ne toks jau ir butinas, ypac jei mazai ar visai neisvaziuoji is miesto. O kas tikrai idomu, tai kai kuri laika gyvenau ir dirbau CA (San Francisco) pirmas dalykas, kuri pamaciau, tai kad zmones vengia vaziuoti savo automobiliu. Principe jeigu tau reikia nuvykti i Downtown SF kazkur is priemiescio, tai gali rinktis arba vaziuot automobiliu, uztrukt geras dvi valandas ir uz dienos parkinga susimoket min $50, ir tada dar dvi valandas vaziuot namo. Nereikia pamirsti, kad kainuoja ir kuras, ir draudimas, ir tiltai ten mokami. Arba, gali vaziuot metro, autobusu, taxi, plaukt kateriu ir uztrukt valanda, ir sumoket siek tiek pigiau. As mokedavau apie $18 uz pirmyn-atgal kelione kateriu, kuri trukdavo 30min i viena puse, ir dar apie pusvalandi uztrukdavau nueit/pareit iki/nuo prieplauku. Tokioje vietoje zmones stengiasi naudotis viskuo isskyrus nuosava automobili, nes tai yra daug brangiau ir atima daug daugiau laiko. Uz ta $50 kuri isleistum parkingui, gali pasinaudot viesuoju TP, ir reikalui esant mieste pavazinet uberiu,lyftu, paspirtukais ir tt. Ir vistiek sutaupyt laiko. Gryztant prie Lietuvos - regionuose tikrai nera kito pasirinkimo, nei kad nuosavas automobilis, bet didmiesciuose situacija net ir pas mus smarkiai keiciasi.
Evil 2020-12-14 10:16
US of A yra didelė ir ten yra tokių vietų kur, kaip ir pas mus regionuose, be savo transporto tu prapulsi.
X-log 2020-12-14 12:34
Kodel visada tokiuose argumentuose susiveda i "jeigu gyveni mieste, tai ir nelysk is jo"? Gyvenu Vilniuj, senamiestyje/centre nebuvau jau kokius 5+ metus ir net nematau reikalo ten lysti. Argumentai del kokiu city bee skamba biski durnai, nes automobiliu prieinamumas labai priklauso nuo tavo lokacijos - kai man reik ju tam miesto gale praktiskai nebuna, o ir kaina gaunasi didesne negu koks uberis (cia su sumazintomis "karantino" kainomis). Idomumo delei skaiciavau kiek kainuotu uberiai/citybee/viesasis/auto nuoma vietoj nuosavo jeigu radikaliai nekeisciant gyvenimo budo - tai per dvi savaites pasidengia ne tik menesio nuosavo automobilio kuras/draudimas/parkavimas, bet vos ir ne naujo auto lizingo imoka.
kukulis4 2020-12-14 14:00
As sito nesakiau. As sakiau, kad yra daug tokiu zmoniu, kurie i uzmiesti ar i kitus miestus isvaziuoja mazai, arba visai nevaziuoja. Tu ne toks, as irgi ne toks, bet tokiu yra. O kalbant apie kainas, tai as skaicuoju, kad nuosavo automobilio eksplotacija menesiui man kainuoja 400-450 euru, ir jeigu nereiketu isvaziuot is uz miesto (o man reikia daznai ir daug), tai uz 450euru galima privazinet viesuoju TP labai jau nemazai. As i viesai prieinama transporta ziuriu kaip i visuma, ir jei man reikia masinos, o jos salia nera, tai imu paspirtuka ir iki tos masinos nuvaziuoju. Arba jei matau, kad reiks kazkur i centra vaziuot piko metu, tai irgi geriau imu paspirtuka ar sedu i autobusa, uzuot emes citybee. Ir tik labai specifiniais atvejais nepaisant visu nepatogumu imu arba savo masina arba citybee/spark. Tu, galbut vazineji daugiau negu as, gal tau ir neapsimoka. Bet skaiciuodamas nepamirsk itraukt ir masinos kainos, ir visu draudimu ir kuro, padangu, uzmesk siek tiek nenumatytiems remontams. Masinos genda, nors ir retai.
immortallt 2020-12-14 14:12
Kodėl taip visi daro prielaidas pagal ekstremumus? Koks trečdalis iš miesto išvažiuoja kartą į metus. Antras automobilis važiuoti už miesto iš vis retenybė, bet vat beveik kiekviena šeima turi po 2 automobilius šeimoje, jei ne 3. Kiekvieno reikalas yra turėti kiek nori automobilių, bet pvz. parkingas ant savivaldybės/vasltybės žemės turi nustoti būti nemokamas. Miegamuosiuose rajonuose turėtų kainuoti nuo 20€/mėn. pirmam automobiliui, iki kokio 80€/mėn. senamiestyje. Jei susitvarkęs namas žemės nuosavybės dokumentus, už parkavimą nemokės, bet tada kaimynai kontroliuos vienas kitą, kad būtų po 1 automobilį butui, kitaip netilps. Norėsi parkuoti savivaldybės aikštelėje - mokėsi pinigus. O tai dabar už 20€ per metus Vilniuje mėlynoje zonoje parkuojami automobiliai, neva gyventojų, tada aiškina, kaip automobilis pigus. O pigus, nes subsidijuojamas per visus galus. Parkingas, keliai, automobilių keliama žala, realiai nevykdoma taršos kontrolė, užsimerkiama į techniškai netvarkingus automobilius.
kukulis4 2020-12-14 14:45
Aisku cia einam i visiska off-topic, bet noriu pritart, kad pas mus automobili islaikyt yra pigu. Per daug pigu.