Ford, GM ir Stellantis pažadėjo kuo greičiau pereiti prie elektromobilių  ()

Ford, GM ir Stellantis automobilių koncernai paskelbė bendrą pareiškimą apie JAV automobilių pramonės elektrifikavimą. Didžioji Detroito trijulė apsiėmė padidinti elektromobilių ir vandeniliu varomų automobilių dalį tarp parduodamų naujų, JAV rinkoje parduodamų automobilių dalį iki 2030-ųjų padidinti iki 40-50%. Tam jie pažadėjo išleisti daugiau skirtingų elektromobilių modelių, investuoti į įkrovimo stotelių ir akumuliatorių sistemų infrastruktūrą, o taip pat bendradarbiauti su JAV vyriausybe.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-10 Ford, GM ir Stellantis pažadėjo kuo greičiau pereiti prie elektromobilių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ford, GM ir Stellantis skelbia apie savo bendrą planą iki 2030 metų pasiekti, kad 40-50% metinio pardavimo JAV sudarytų elektromobiliai (elektromobiliai, kuro elementai ir hibridiniai automobiliai, kuriuos galima pakrauti iš elektros tinklo), taip priartinantys šalį prie nulinių emisijų ateities, atitinkančios Paryžiaus klimato sutartį“,  — pranešė koncernų atstovai.

Ford, GM ir Stellantis pasirengę daryti viską, kas būtina šiam tikslui pasiekti, tačiau privatus sektorius nesusidoros su užduotimi be valstybės palaikymo. Kompanijos paragino Joe Bideno administraciją sukurti detalią elektrifikacijos politiką, kuri apimtų vartotojų skatinimą ir nacionalinės įkrovimo struktūrų statymą, praneša Electrek.

Svarbu pažymėti, kad trijų automobilių gamintojų pareiškimas — pirmas atvejis, kai Ford, GM ir Stellantis kartu paskelbė apie elektrifikacijos planą, kai tuo tarpu anksčiau paskelbtos kiekvienos kompanijos gamybos programos ir tikslai jau bendrą deklaraciją jau daugmaž atitinka.

General Motors ketina visiškai atsisakyti benzininių automobilių iki 2035 metų. Automobilių gamintojas jau sukūrė nuosavą elektromobilių modulinę platformą, pradėjo kelių akumuliatorių gamyklų statybą, o taip pat pažadėjo investuoti $ 35 mlrd. į elektrinį ir bepilotį transportą. Aktuali GM užduotis — iki 2023 metų suderinti Ultium bazės elektromobilių gamybą ir paleisti dvi įmones, tieksiančias ~70 GWh akumuliatorių per metus.

 

 

Ford irgi žada iki 2025 metų į elektromobilių gamybą investuoti $ 30 mlrd. Skirtomis lėšomis kompanija galės visus savo esamus modelius perkelti į elektrinius analogus. Kai šie elektromobiliai atsiras, Ford planingai didins elektromobilių dalį. Ford tikslas atitinka naują pareiškimą — iki 2030 metų JAV rinkoje parduodamų elektromobilių dalis bus ne mažesnė nei 40% bendro pardavimų skaičiaus.

Stellantis, – automobilių koncernas, atsiradęs, susijungus Fiat Chrysler ir PSA Group, – 2030 metais ketina parduoti 70% elektromobilių Europoje ir 30% – JAV. Per penkis metus Stellantis naujai strategijai įgyvendinti skirs $ 35 mlrd., o taip pat pastatys penkias akumuliatorių gamyklas. Dalis įmonių bus JAV, dalis — Europoje.


hightech.plus

(2)
(1)
(1)

Komentarai ()