Neįtikėtina istorija kaip du airių berniukai, pabėgę iš namų Dubline ir būdami tuščiomis kišenėmis, atsidūrė Niujorke: kaip jiems pavyko išvengti net trijų valstybių pareigūnų? (Foto)  (3)

1985 m. du berniukai – Keith Byrne (10) ir Noel Murray (13) iš Dublino, atsidūrė viso pasaulio pagrindinėse naujienose, kai pabėgę iš namų Airijoje atsidūrė Niujorke, JAV, išvengdami trijų šalių valdžios institucijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keithas Byrne'as sakė, kad jiedu su Noeliu nusprendė vykti į JAV, nes norėjo pamatyti tuo metu savo mėgstamiausią televizijos žvaigždę Mr. T, populiariame 80-ųjų seriale „The A-Team“ („A komanda“) suvaidinusį B. A. Baracus.

Airių berniukų neįtikėtinas nuotykis prasidėjo, kai vieną vakarą jie išėjo į lauką pažaisti prieš vakarienę. Jau suaugęs Keithas pasakojo: „Mano mama pasakė: „Neik toli, vakarienė beveik paruošta “, - prisiminė jis. „Aš pasakiau:„ Neisu“.

Bet jie nuėjo toli. Berniukai Darndale (Dublino priemiestis), kuriame gyveno, įsėdo į Dublino miesto traukinį (DART) ir nuvažiavo iki į Dún Laoghaire priemiesčio, ir iš ten įsėdo į keltą, plaukiantį  į Holyheadą, Velse (Jungtinėje Karalystėje). Jie išvengė bilietų tikrintojų ir įsėdo į traukinį, vykstantį į Londoną.

 

Jie atvyko į Londono Heathrow oro uostą, nepaisant to, kad kišenėse turėjo tik kelias monetas, ištrauktas iš fontano.

Heathrow oro uoste berniukai atsitiktinio keleivio paklausė, kur skrenda jo lėktuvas, ir jis jiems pasakė į Niujorką. Jie papasakojo bilietų tikrintojui ir saugumo pareigūnams, kad jų tėvai jau sėdi lėktuve, ir įlipo į „Air India“ lėktuvą, skrendantį į Niujorką.

 

Lėktuvas buvo tik pusiau pilnas ir niekam nekilo įtarimo, kai abu berniukai buvo pakeliui į Niujorką. „Pustuščiame lėktuve niekas nepriėjo prie mūsų“, - pasakojo Keithas.

Byrne prisiminė, kad negalėjo valgyti labai karšto indiško kario ir skrydžio metu žiūrėjo Džeimso Bondo filmą „A View To A Kill“.

Niujorke jų kelionė staiga baigėsi už JFK oro uosto, kai jie paklausė vietinio policininko „kelio į miestą“.

 

Berniukai buvo nuvežti į policijos nuovadą, kur dėl neįtikėtinos kelionės iškart tapo dėmesio centru. Jie buvo apgyvendinti viešbučio apartamentuose su penkiais apsaugos darbuotojais. Abu nuotykių ieškoję berniukai iš Niujorko buvo gražinti savo šeimoms Airijoje.

Suaugę Keithas Byrne'as ir Noelis Murray'us vis dar gyvena Darndale, Airijoje.

Neįtikėtinas nuotykis netrukus turėtų tapti naujo filmo „Don't Go Far“ tema, kurį kuria garsus JAV prodiuseris Frankas Marshallas, geriausiai žinomas dėl savo darbo kartu su Stevenu Spielbergu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai (3)