Mokslininkams pavyko įminti vieną garsiųjų Stradivarijaus smuikų paslaptį: štai, kas padėdavo išgauti puikų garsą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2021-09-21 15:05
Kai neužtenka proto ir savigarbos sušukti, kad "karalius nuogas", bet už niekuo neypatingą (muzikinio skambesio prasme, istorinę antikvariatinę vertę turi) smuiką sumokėjai kelis milijonus, tada tolimesniam tuštybės palaikymui prireikia ir tokių "tyrimų". O tuo tarpu kiti žmonės atlieka kitokius eksperimentus, pvz https://www.science.org/news/2017/05/mi ... ound-check Kai tik klausytojas (nesvarbu ar išsilavinęs muzikologas ar eilinis žmogelis) nežino, kad skambina su stradivarijaus smuiku, tai taip kažkodėl ir išnyksta tas liaupsinamas "puikus skambesys" - nepasirodo akluose eksperimentuose tie stradivarijaus smuikai niekada geriau už šiolaikinius.
AAA000 2021-09-21 22:07
taigi raso kad impregnuodavo mediena nuo kirmeliu kazkokias lepias plonasluoksnes medzio detales. smuikas nesutrunydavo ir nesupudavo ilga laika. ar nesugesdavo tiesiog grojant. buvo patikimas. kas viduramziais buvo nerealus pasiekimas. daba visi gudrus, kai visokiu antipelesiniu ir antigrybeliniu pilni senukai tuos smuikus ten masiskai stampavo - jei iki siol net keli simtai islike... nieko ten ypatingo is ju nebuvo. "gera skambesi" cia po simtmeciu priklijavo. visokie snobai. o tie tavo testuotojai - balvonai kazkokie. kirmeliu medzio grauzima bande isgirst, ar ka ten testavo? tai aisku kad numizmatine verte ten. gitaros irgi "vertingos" jei ten koki kanadini kleva su graziais rastais korpuse ideda... po 10+k€ eina. o geriau tikrai del to negroja. tipo pirmakart suzinojai, kad tie kur "prie meno" - visi su kazkokiu varztu trukumu?
admin- 2021-09-22 08:51
Pats bandei tokias gitaras palygint? Ar šiaip sugalvojai, pats. Kodėl Les Paul ir Stratai skamba skirtingai net jei sudėti tokie patys pick-upai.
Ambient662 2021-09-22 18:01
Viename is akluju testu Stradiuvariuso smuikas buvo berods per viduri.. eiline nesamone ispusta menininku ir kitu fruktu.
AAA000 2021-09-22 23:34
tiesiog ekologine problema del tu suknistu gitaru atsitiktinai suzinojau. skambejimas ne prie ko tikrai. jis isgaunamas technologiskai. jei ten ir yra kas nors susije su garsu - tai nebent gali but individualus rezonansas kiekvienai gitarai. bet tikrai ne skambejimo "kokybe".
admin- 2021-09-23 08:28
Siūlau tau pabandyt eksperimentą, pabandyk music shope kokią kinišką no name ir tikrą Stratą, Teliką ar Les Paul. "Technologiškai"? Taip, Parinkt medieną, paruošt, net skirtingų medienų kombinacija turi įtakos garsui. Užtat ir sakau - nueik ir palygink Stratą ir Les Paul. "Viename is akluju testu Stradiuvariuso smuikas buvo berods per viduri.. eiline nesamone ispusta menininku ir kitu fruktu." - OMFG, kolchozniko mąstymas. 250GTO irgi tiesiog automobilis, bet kas gali tai tikrai nepagaili dešimčių milijonų, kad įsigyt.