Pentagonas pasirašė naujos hipergarsinių orlaivių bandymo sistemos sutartį su Stratolaunch  ()

Ultragreiti taikiniai bus leidžiami iš didžiausio lėktuvo


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV įsikūrusi Stratolaunch aerokosminė kompanija paskelbė apie pasirašytą hipergarsinių skrydžių bandymų paslaugų tiekimo sutartį su Raketinės gynybos agentūra (Missile Defense Agency – MDA), priklausančiai JAV Gynybos departamentui (Department of Defense – DoD).

DoD jau seniai dėmesį sutelkė į hipergarsines raketas, labiausiai todėl, kad jos kelia nemenką grėsmę, nes dėl didelio greičio ir gebėjimo keisti skrydžio trajektoriją, jas sunku aptikti, sekti ir perimti.

Stratolaunch tieks MDA hipergarsinius taikinius, taip padėdama tobulinti esamas ir kurti naujas gynybos sistemas.

„Džiaugiamės, galėdami MDA pateikti taikinius, kurių savybės atkartoja tikras grėsmes, taip padėdami suprasti hipergarsinių grėsmių aptikimą ir perėmimą“ sakė Stratolaunch vyr. technnologijų vadybininkas, Dr. Daniel Millman, kompanijos pranešime spaudai.

Jame teigiama, kad „kompanija planuoja papildyti turimus Gynybos departamento skrydžių bandymo išteklius prieinamais, komercinėmis sutartimis pagrįstais, greitai parengiamais hipergarsinių skrydžių bandymais, kuriuos galės atlikti Gynybos departamentas ir jo pirminis kontrakto partneris.“

Stratolaunch yra didžiausio pasaulyje lėktuvo savininkas ir operatorius. Šešis Boeing 747 variklius turinti ir 117 metrų sparnų mojo „The Roc“ paleidimo iš oro platforma gali paleisti hipergarsinį orlaivį Talon-A ir valdomas raketas.

 

 

Talon A hipergarsinis aparatas yra daugkartinio panaudojimo, gali pernešti įvairius krovinius ir siūlo greitą hipergarsinių skrydžių technologijų bandymą. Tikimasi, kad aparatas skries didesniu, nei 6 Machų greičiu, nes „hipergarsinio“ skrydžio apibrėžimas taikomas nuo 5 Machų iki 10. Talon-A pirmasis skrydis turėtų būti atliktas kitais metais

Talon A yra 8,5 metrų ilgio, 3,4 metrų sparnų mojo ir sveria 2 722 kg. Tolimuose skrydžiuose galintis garso greitį viršyti 6 kartus, Talon A gali autonomiškai kilti ir leistis įprastuose pakilimo ir nusileidimo takuose. Be to, jis gali būti paleistas iš didžiausio Stratolaunch lėktuvnešio 10 000 metrų aukštyje.

 

 

Šis aparatas yra dar vienas pavyzdys hipergarsinių skaridymo aparatų, kuriuos sukūrė JAV, Rusija, Kinija, ir, manoma, Š. Korėja.

Antrąjį bandomąjį skrydį 2021 metų balandį atlikusiu Roc, Stratolaunch tikisi vienu metu tris Talon-A dydžio skraidymo aparatus.

Can Emir
interestingengineering.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()