[Žinios trumpai] Peskovas Pietų Kurilus pavadino „neatskiriama Rusijos dalimi“  ()

Pietinės Kurilų salos yra neatskiriama Rusijos teritorijos dalis, pareiškė RF prezidento spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas. Anksčiau Japonijos valdžia keturias salas pavadino Rusijos „neteisėtai okupuotomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Juk akivaizdu, kad dabar, kai Japonija tapo nedraugiška šalimi ir prisijungė prie priešiškų veiksmų Rusijos Federacijos atžvilgiu, kalbėti apie derybų tęsimą, žinoma, labai nelengva. Visos keturios salos yra neatskiriama Rusijos Federacijos teritorija“, — pareiškė Peskovas.

Pirmą kartą nuo 2003 metų diplomatijos „Mėlynojoje knygoje“ Japonija Pietų Kurilų salas pavadino Rusijos „neteisėtai okupuotomis“. Dokumente taip pat pirmą kartą nuo 2011 metų atsirado formuluotė, kad Pietų Kurilai yra „Japonijai priklausanti teritorija“.

RF URM kovo mėnesį pareiškė nutraukianti derybas dėl taikos sutarties su Japonijos valdžia, nes ji Rusijos atžvilgiu įvedė vienašales sankcijas. Po tokio Maskvos sprendimo premjeras Fumio Kishida išreiškė protestą. Jis pažymėjo, kad Japonija nekeičia šiaurinių teritorijų (Pietų Kurilų) problemos sprendimo kurso. Japonijos pasiuntinybė Maskvoje taip pat pareiškė, kad Rusijos sprendimas netęsti derybų „itin liūdnas ir absoliučiai nepriimtinas“. Įvedusi antirusiškas sankcijas, Japonija buvo įtraukta į nedraugiškų Rusijai šalių sąrašą.


vedomosti.ru

„Mėlynąją diplomatijos knygą“ Japonijos URM publikuoja kasmet nuo 1957 m. Šis dokumentas yra diplomatinės šalies situacijos ir jos perspektyvų, o taip pat Japonijos padėties pasaulyje žinynas.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: