Stipriausias pasaulyje alus turi 32% alkoholio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

briedis 2009-12-01 16:08
bokalo neisgertu nei vienas
Linksmas 2009-12-01 16:14
Lietuviska degtine alaus skonio....
BishopaZ 2009-12-01 16:19
na tik Lietuvoje stiprų alų gamina paprasčiausiai spirituodami alų. Normaliose šalyse kaip Belgija gamina stiprų alų ir stiprumą išgauna natūraliu būdu. Tad geriant 15 laipsnių belgišką alų gali manyti, kad geri normalų 4-5 proc., skonio savybės praktiškai identiškos
Domazaz 2009-12-01 16:56
Kiek pasidomėjau, tai šio alaus skonis turėtų būti panašus į Lietuviško, NATŪRALIAI STIPRAUS, Kalnapilio 7.30 alaus skonį.
Goblinas 2009-12-01 16:59
šis alus išgaunamas distliliavimo procesu jį sušaldant ir taip mažinant vandens koncentraciją (vanduo užšąla greičiau nei alkoholis). yra atskira alaus rūšis eisbock, kuris tokiu būdu gaminamas. pats gaminu alų, ir galvoju gal kada pabandyt tokį eksperimentą.
immortallt 2009-12-01 17:02
Gosh dudes kalbat kad uzsieny naturaliai alu verda Alu naturaliai niekur neverda, nebent tai mazi kiekiai "gurmaniskai". Isverda tamsaus tamsaus alaus, o paskui skiedzia, kiek sviesaus ir lengvo nori. O stiprumas dar priklauso nuo proporciju ingredientu ir paciu ingredientu ir ypac mieliu. Paprastos mieles, tai alus rugs kol liks vos ne spiritas ar actas. Alaus mieles, irugs, ir apstos paskui ir t.t.
Goblinas 2009-12-01 17:02
bishopaz, gerdamas 15 laipsnių belgišką elį tu tikrai nemanysi jog geri "normalų" lietuvišką vandens lagerį. visiškai absoliučiai skirtingi alūs, skirtingais metodais pagaminti ir žmogui, niekada neragavausima tikro alaus (t.y. geriančiam lietuvos aludarių produkciją) garantuotai nepatiks.
Goblinas 2009-12-01 17:06
immortal nekalbėk nesąmonių, jeigu tu išsiverdi tamsaus alaus iš tamsaus salyklo, tu iš jo pilsnerio nepadarysi niekada. į pramoninių aludarių alų įeina tikrai nemažai koncervantų, apynių ekstraktų apdirbtų, jog nereaguotų su saulės šviesa, bet taip, kaip tu apibūdinai alaus niekas nedaro. paisomėk plačiau prieš komentuodamas, tai juk nesunku.
ligonis 2009-12-01 18:13
alus skirtas letai gurgsnoti viena kita bokala, kad atsipalaiduotum, o ne nusmigtum kampe po bokalo
Goblinas 2009-12-01 18:16
toks alus ir geriamas lėtai ir nedideliais kiekiais, o ne kaip, kad kai kurie mėsta"pasimėgauti" lėtai bambaliais patvory...
Individas 2009-12-01 18:28
pavadinimą užskaitau
zugalia 2009-12-01 19:19
teko gert eku 28 pilnos parduotuves buvo kazkada, ypac populiarus buvo ritos smuklej. labai skanus alus beje. letuviai tada stipraus alaus dar negamino. 28 ir reiskia jo stipruma. jei kas atsimena tai skonis porterio (ne dabartinio myzalo)
Goblinas 2009-12-01 19:37
Eku 28 stiprumas 11 procentų, 28 yra tirštumo indikacija. ir tai ne porteris, o dopplebockas (stipresnis bocko variantas).
Eina sumanus 2009-12-01 20:20
alus birkos pudymas man asmeniskai visi alai kiek ju esu ragaves yra neskanus..
Goblinas 2009-12-01 20:27
niekam tai nerūpi
Makikius 2009-12-01 22:10
Manau, kad išgerčiau.
lape 2009-12-01 22:37
Nu, jei dar pasakytum kur Vilniuj gero alaus nusiprkt visai malacius butum. Aisku, jei portalo administracija nuzdraus tokios reklamos
Goblinas 2009-12-01 23:52
jeigu ką domina tai CUPe greit atsidarys parduotuvė kuri kiek žinau prekiausias pagrinde gyvu lietuvišku alumi (Butautu, Boiko, Kupiškio ir t.t..), bei neblogo importinio alaus yra Prisma parduotuvėj Oze. tai tiek reklamos
BishopaZ 2009-12-02 09:59
aš lietuviško birzgalo alumi ir nelaikau (nebent mažų daryklų gyvą alų).
gabus 2009-12-02 12:05
Jooo. Užsieny ir karvės šūdas labiau kvepia. Didelių gamintojų, kaip švyturys, ar utenos ir aš neužskaitau, nes jie verda arbą brudą, arba, kaip partja, taip skirtingas. Nors pastaruoju metu alaus beveik negeriu, tačiau anksčiau labai vertindavau "Kauno", "Vilkmergės" ir porą "Biržų alaus" rūšių. Beje kur Kaune galima įsigyti skanaus alaus?