Viktor Denisenko. Apie toleranciją ir jos svarbą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stingray 2009-12-02 19:10
mano nuomone tolerancija negeli perdaug pasizymeti kai valstybeje toks ekonominis nuosmukis,visi pikti,kalas pinigus per prakaita,vos gala su galu suduria tai apie kazkokias tolerancijas mums dar toli,tuolabiau,kad baiges mokslus zmogus nezino kur eiti...nu jus man duokit pavyzdi kur paprastas mirtingasis be pazistamu ir t.t. i "padoru darba" gali isidarbinti? tai va,manau,kad tolerancija turetu atsirasti su geru pragyvenymo lygiu,zmoniu laime ir pan.,bet dabar neimanoma but tolerantiskam kai zinai,kad kiekviena diena is taves siurbia,vagia pinigus.
m.b. 2009-12-02 21:05
"...tolerancija tai daugiau negu tiesiog supratingumas ir viešai demonstruojamas pakantumas." - TIESA, dabar tai, ir verslas, net gi nemaži pinigai.
SaliamonXP 2009-12-03 01:39
Stingray, baik nusisneket. Ar bent pats supranti ka parasei? Tipo jei neturi pakankamai pinigu kisenej tai jau yra pretekstas eiti i gatve musti zmones su tau nepatinkacia sukuosena, kelniu spalva ar dar kazkuo? O gal dar geriau, reikia eiti patykoti vieno veikejo, nes Boleslovas ana diena sake, kad girdejo kaip Jeronimas ji pavadino zydru, o tai jau praktiskai viska pasako... Pz... As negaliu patiket savim, kad mane VIS DAR stebina ant kiek durni zmones gali buti... Kogero kalta klaidinga prielaida, kad technologijos.lt skaito zmones esantys auksciau vidurkio...
forestbird 2009-12-03 11:05
Deja, abejoju ar tu pasieki ta vidurkį apie kurį kalbi....
lape 2009-12-03 12:31
O man rodos, kad lietuvos žmonės labai tolerantiški. Jeigu turime galvoje, kad tolerancija reiškia pakantumą. Bet kurioj kitoj šalyje tokia valdžia ant šakių seniai pamautu. (O gal dabar žodžio "tolerancija" reikšme - homofilija?)
forestbird 2009-12-03 13:34
Tai jau taip, kas dėl valdžios tai tv negali žiūrėt, nes ten atverčia kortas, viskas akivaizdu, bet viskas baigas fakto konstatavimu, ir po to tai pamirštama ieškoma naujo fakto, bet jokių veiksmų... Taigi Lietuviai tolerantiškiausia tauta
bambukas 2009-12-03 14:33
galbūt nesutikčiau, kad per lengviametį palankiausios sąlygos tolerancijai rastis. kartais žmogus pradeda mąstyti stresiniuose laikotarpiuose, o toleravimas kai gyveni gerai, būtų paviršutiniškas, nes vėl pablogėjus situacijai agresija prieš kitokį, silpniasnį atgimtų. toliarncija taip pat, kogero, stipriai koreliuoja su išsilavinimu, išprusimu. jei valdžia padidina mokesčius, kad nebankrutuotų visa valstybė ir žmogus vietoj "snikers'o" dabar gali nusipirkti tik sausainių "du gaideliai" tai, žinoma, čia tik valdžia kalta ir jokiais būdais ne pats žmogus.
Stingray 2009-12-03 14:42
Na visu pirma nesupratau ko taip uzsipuolei.Prieko cia sakai musti zmones su nepatinkancia sukuosena?Zmonems as visalaik tolerantiskas,arba bent jau stengiuos buti.Kalba eina apie valdzia ir viesasias istaigas ir t.t.,ju nesiskaityma su zmonemis ir pan.To pasekoje ir kiti zmones buna atgrasesni. Beje gerai kad tu toks tolerantiskas kai seimos nereik islaikyt arba isvis paauglys esi...negautum bulkos i dantis tai pamytyciau koks tu tolerantiskas butum.beje as nekalbejau apie save,nors ir pats neseniai patyriau nesiskaityma... Tai as tik norejau issakyt savo nuomone kad nuo gyvenimo lygio priklauso ir tolerantiskumas ir visa kita,jeigu mes galvoje turime valdzios ir zmogaus santykius,o ne zmogaus ir zmogaus santykius ka tu turejai omeny. Jeigu butum buves tikrai protingas ir "auksciau vidurkio" kaip pats save laikai,tai nebutum komentaves ir svaistesis tais savo keiksmazodziais,nors tau ir nepatiktu mano "durna nuomone" tavo atzvilgiu.tai linkiu ir toliau durninti zmones ir stebetis kokie jie durni,prisideti prie "tolerantisku".
SaliamonXP 2009-12-03 15:55
To Stingray, Na paskaicius tavo pirmaji komentara susidaro ispudis, kad tu kaltini mazumas del to, kad uzdirbti neduoda lietuvos darbdaviai, ar kad pabaigus universiteta ateitis miglota... Mano manymu vadinamas tolerancijos klausimas yra visiskai nesusiijes su gyvenimo lygio ir saugumo klausimais. Vienas yra ekonominis/geopolitinis, o kitas yra vertybinis/socialinis. Nemanau, kad minimalios algos dydis ar MGL ar nedarbo lygis salyje yra kaip nors susiije pvz su leidimu gejams ir lezbietems registruoti socialines partnerystes. O kas del to kad ale "uzsipuoliau", tai galiu prisipazint, kad nelaikau saves labai tolerantisku (tai sakydamas turiu galvoje pakanciu, tam ko nesuprantu ir kas man drasko akis), bet uztat esu gan supratingas (o tai reiskia, kad yra ganetinai mazai socialiniu dalyku kuriu nesuprantu ir kurie man nepatinka [cia kalbant apie subkulturas ir mazumas, nes seip tai labai daug dalyku ir nusistovejusiu normu visuomenej reiketu isesmes keisti...]). Is to seka, kad jei visdelto man kasnors nepatinka, tai ruoskis fleimui Kaip Jacque Fresco yra pasakes: Tolerence is a load of crap, I would rather have people understand each other. 8)
Hmz 2009-12-03 16:26
Kas yra homofilija?
SaliamonXP 2009-12-03 16:29
Homofilija tai tai meile/pagarba/torskimas gejams/s/u Geju baime butu Homofobija
lape 2009-12-03 16:36
Straipsnelyje skundžiamasi, kad mažai mylime gėjus, tuom autoriaus tolerancijos supratimas baigiasi. O tolerancija mano supratimu yra labai plati reikšmė - tai ir žydai, ir negrai, turkai, emo, gotai, skinai, visokie korumpuoti merai ir pilna anarchija. Bet kai gėjai pradeda šokti kartu su čigonais, tai jau aš nieko nebesuprantu ir man jų tikslai pasidaro kažkokie įtartini. Aišku, demokratinėj visuomeneje, ką toleruoti ir ko ne, nurodo įstatymas...
Manvydas 2009-12-03 20:18
Tolerancija yra reikalinga, bet tik ne tolerastija...
Hmz 2009-12-03 21:55
http://en.wikipedia.org/wiki/Homophile
Nightbringer 2009-12-03 22:03
Mūsų valdžia neleido strakalioti "visokiems" miesto gatvėmis, todėl dabar mes apkaltinti netolerantiškumu, bet patys neatrodo, kad būtų supratingi. O ir patys nelabai toleruoja religijos. Gal reikėtu pavadinti, tai valdymo ideologija, gal tai jiems būtų pakankamai primtina?
Hmz 2009-12-04 08:22
1. Apie kokį "strakaliojimą" tu kalbi? 2. Ką reiškia "neatrodo, kad būtų supratingi"? 3. Apie kokį "religijos netoleravimą" tu kalbi? Jei nori diskutuoti - daryk tai normaliai, o ne triesk miglotomis užuominomis.
Nightbringer 2009-12-04 13:02
2. Į kitokia valdymo foma ar tikėjima.
Hmz 2009-12-04 14:08
Galima aiškiau?
Nightbringer 2009-12-04 16:58
mykolas 2009-12-04 17:11
lietuviai labai tolerantiški vagių valdžiai