Vokietija turi dėl ko didžiuotis savo šalimi. O mes?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pilimotas 2010-01-05 16:08
dėl visko kas blogai lietuvoje kalta sovietų sąjunga!
Windas 2010-01-05 16:09
Del zoles nera ten diskusijos tiesiog ziole tiesiog yra ilgos istorijos del ko ja pripazino kaip narkotika nors realiai saikingai vartojant viskas su ja ok.. o alkoholi visi kazkaip perdeda gerdami. esme kuom lietuva pasizymi tai sportininkais.. kaip tokia maza salis bet sporto srityje tikrai ne paskutiniai esam.
HiTech 2010-01-05 16:19
Windai, tikrai taip... Uzsenyje zmones nesizudo, ir ten nera vagiu, banditu, korupcijos ir t.t. Ir bomzu ten nera, ir visi sau gali leisti ka tik nori. Atsigauk!!! Nulipk nuo kompo ir pasiziurek kokia istikro realybe yra. Siaip gaunant 1 500 LT per menesi algos, tu gali gyvent tikrai normaliai. Ir dauguma verkia kad "galo su galu nesuduria" bet buteliukui visada atsiranda pinigu, bet maistui kazkodel ne. Zmogui visada bus permazai, kad ir kiek jis turetu, taip kad ir tie uzsienyje gyvenantys saukia kaip jiems blogai, bet ar taip yra? O tu gal valgyt neturi? Neapsirenges? Gatvej gyveni gal? Vaistu neisgali nusipirkt susirgus? Oj, matau tu dar ir uz interneta sugebi susimoket Tai kokio velnio tau truksta? Tik is neturejimo ko veikt cia rasineji kaip tau blogai ir kaip kitiems gerai... Pasiziurek i visokius afganus, indija, afrika ir t.t. Va ten tai zmones blogai gyvena, geria vandeni is upiu, i kurias ir sisioja . Afrikoj net vandens neturi. Zmones ten tik svajoja apie toki gyvenima kaip tavo...
Windas 2010-01-05 16:24
mmm atsigaukit zmones? KUR ASH RASIAU KAD MAN BLOGAI? kas sake kad kitur nera bado karo ar prievartavimu vaiku? Visur tai yra ash kalbu kuom lietuva izimi pasaulyje.. kas cia jums darosi.. kazkokie apsvaige neapykantos aklos.. net neisigilinat o jau pilat viska kaip kudikiai gave ish lupeteles per subine.. HiTech.. TU 100x paskaityk ka rasiau tada moralizuok man ok? Lietuva butu blogiausia salis gyventi tikrai cia negyvenciau ash jug cia.. nieko nesiskundziu ash gyvas sveikas kojas galva turiu ishgyvensiu, bet kalbant globaliau ir kaip i mus ziuri pashoneje esancios salys.
HiTech 2010-01-05 16:35
O tai koks skirtumas kaip kasnors i mane ziuri... Jei man yra gerai ir visko as uztenku, tai man maziausiai rupi ka kazkoks nupiepes britas galvoja apie mane. Beja, puikuotis pries kazka kita yra slykstus dalykas
Alchi 2010-01-05 16:39
Tu žinok nebereikalo. Policija šituo aspektu savo darbą neblogai dirba. Na propaganda irgi savo indėlį turi. Bet šeip antrą kalėdų dieną kažkokiam gūdžiam lietuvos kaime šventėm draugo gimtadienį. Tai aš buvau vairuotojas ir negėriau ir ką tu manai - policijos reidas dėl girtų vairuotojų. Visiškai nustebęs buvai, kad kažkokiam kaime, kurio pavadinimo net nežinau policija girtus vairuotojus per kalėdas gaudo. Respect'as mentam O prie to pačio tai galim didžiuotis tuo, kad kai labai norim tai viską padarom. Užpuolė kryžiuočiai, susiėmėm ir atsilaikėm. Susirūpinom kalba ir prašau sukūrėm gražią bendrinę kalbą ir puikiausią žodyną parašėm. Atsibodo rusai, tik šast ir nepriklausomybę paskelbėm. O jei nebūtume susiėmę, tai ir būtūmėm tiktai kokios tai imperijos provincija. Vienu žodžiu, kai norim būnam labai faini žmonės ir nesam tokie jau mes blogi .
Arns 2010-01-05 16:42
Tekstas su "nepralenkiamais" argumentais Visi argumentai susideda tik iš to, kad norima didžiuotis. Galima kuo puikiausiai didžiuotis, kad turime išlikusius senamiesčius Vilniuje, Kėdainiuose. Lietuvoje daugiausiai piliakalnių. Mūsų krepšininkų pasiekimais. Galime didžiuotis neprarasta kalba ir t.t. Tereikia norėti tą pamatyti ir kitiems parodyti.
Windas 2010-01-05 16:52
to HiTech: Del to kad tau vienodai rodo kaip kas i tave ziuri ish uzsienio tai isivaizduok mase zmoniu tokiu kaip tu ir sudaro ta ivaizdi negera. o visiems kitiems na pabandom padeliot ta lietuvos top 10: 1. Krepsinis - realiai amerikieciai labiau tuom gali didziuotis 2. Istorija - na va vienas pliusas yra 3. Pagonybe palaikom iki siu dienu - tai tada kitaicai gali girtis jog kinijoje daugiausia pasaulyje budistu 4. Kalba lietuviu - dar vienas pliusas 5. Alus - na ... ner cia ko girtis jog lietuviai megstantys ishgerti 6. Lietuvos mokslininskai - jau 3 pliusus matau 7. Sugebejimas susivieniti tinkamu metu - na cia ne pliusas reiktu labiau sakyti kad sugebam pasiprieshinti net tokiai dideliai matuskai kaip Rusija, o patys budami grudu vistu tvarte tad cia realiai mes tokie ishdidus ar kvaili del to irgi geras kl. na toliau patys prateskit
rwc 2010-01-05 17:05
Iš visų tautų blogiausią nuomonę apie lietuvius turi... lietuviai. Aišku, pesimizmas, pavydas, trukdymas kitų iniciatyvoms, korupcija - to nepaneigsi, bet reikia ir suvokti to priežastis. Po visų geležinių uždangų, kaimynų įskundinėjimų, ir kitų socrealizmo "gėrybių", po "laukinio kooperatyvizmo", po nepamatuotos ekonominio augimo iliuzijos tai natūralu, ir tikrai ne blogiausia, kas galėtų būti. Užsieniečiai, ypač Vakarų Europos tautos, lietuvius žino kaip tolerantiškus, taikius, mokančius sukurti stebuklą iš nieko, mokančius nepalūžti, susivienyti, išgyventi "tarp vilko ir meškos". Dar pridėkime nuostabią gamtą, kalbą, kultūrinį palikimą, skirtingų kultūrų sintezę. Kokybiškus maisto produktus. Sąlyginai gerus kelius. Chemijos pramonę. Fizikos pasiekimus. Vis dar stiprų vidurinį švietimą. Sportas, menas, gražios merginos - nebūtina didžiuotis vien tuo. Ir pažiūrėkime, ką mes žinome apie savo kaimynus. Pusė Latvijos seimūnų pedofilai. Estai uždari ir pasikėlę, vis pamirštantys, kad jei ne broliai suomiai, tai jie nieko rimtesnio ir neturėtų be Kalevo kramtoškių ir Saaremos. Apie Karaliaučiaus ekonomiką, kultūrą, nutautėjimą, korupciją, nesugebėjimą išnaudoti strategines pozicijas - net nekalbu. Gudija - išvis kreivų veidrodžių karalystė, gyvenanti iš svetimų pinigų ir pripučiamos savo valiutos, neturinti jokio identiteto, dėl to besišliejanti tai prie Rusijos, tai prie Europos, tai pasiskelbianti LDK galybės kalviu. Lenkų produkcijos kokybė, vergovė laivų statyklose, religiniai fundamentalistai valdžioje, diasporos Vakaruose kultūra - irgi ne puošmenos. Švedų multi-kulti, betvarkė karjeros sistemoje, plėšikiški mokesčiai legaliai dirbančiam jaunimui - gal ne taip blogai, bet irgi ne absoliutus gėris. Apie Rusiją ir Vokietiją kalbėti neverta, atskiri regionai labai skirtingi. Vienas miestas apie kitą oi kiek negražių stereotipų pripasakotų. Taip kad nereikia suabsoliutinti ištampyto lietuvių tautos charakterio ir iš to plaukiančių sistemos ydų - nei jie kuo blogesni, nei geresni negu kaimynų. Ir ne jie vieninteliai formuoja mūsų identitetą užsieniečių akyse.
Windas 2010-01-05 17:14
rwc, dalinai tu teisus jei lietuva lyginsim su blogesnem salim.. tai jei vardinti pilna saliu tai visa afrika ju pilna.. aisku saunuolis tu kad paminejau europinio regiono salis. Na taip lietuva nera blogiausia kitaip sakant nori visada rasi kas blogiau gyvena cia nieko stebuklingo. Del mesos produktu lietuviu irgi teisybe... tik ish savo asmenines patirties neesu girdejas graziu zodziu ish uzsenio apie lietuvius na bet gal tik man taip atsitiko kas ten zino, anyway pasikartosiu - saunuolis rwc.
Strong_Bad 2010-01-05 17:15
Is esmes lietiviai labai pavydus, pamate kaimyna klestinti jis des visas pastanga ne i tai, kad bandyt pasivyt ar lygintis, bet i tai, kad suzlugdyt, kas nuleist iki savo lygio. Cia ir esme, nesistengiama kopt ant kalno, o geriau ta kalna sulygint. auksciau pateikti punktai kaikurie irgi parodo kazkoki tai kompleksa. PVZ "1. Krepsinis - realiai amerikieciai labiau tuom gali didziuotis". Ir daznai tokiu pastebiu, kad jeigu nera geriausias, tai jau nieko vertas ir to neuzskaitom, kaip pasiekimo ir jauciam vos ne geda ir neapykanta (taip buvo ir su Alekna, kai uzeme berods 4 vieta). Vertinami tik tobuli rezultatai, visa kita nurasoma kaip nesekmes, o pastangu isvis nieks nemato. Nejauciu jokios neapykantos tokiems, tiesiog as nesuprantu kodel taip yra.
blizzard 2010-01-05 17:17
+999999999 paplidydamas galiu pasakyti kad is pradziu karai labai didele zala padare, po to jau sovietu sajunga.. bet ir patys zmones kalti, ziuri savo rata visada, pavyzdziui valdzioje tik draugai ir pazystami sedi, nieko neautralaus nerasime. stengemes apeit istatymus, na aisku jiegu to nedarysime tai nuskursime, bet ar ne tokei kaip mes juos sugalvojo? .. strong_bad: cia turbut todel kad mes visda is sovietmecio neissiritam, ten buvo viskas labai panasiai..
alkaponas 2010-01-05 17:18
1. lazeriai 2. interneto sparta 3. kursiu nerija 4. suriai 5. tekstile 6. alus 7. merginos
Arns 2010-01-05 17:48
Bet ir juokingi jūs. Kalta sovietų sąjunga. Ji davė pinigų. Kodėl niekas nešaukia jog ES elgiasi lygiai taip pat? Ji "stabdo mūsų progresą"! Jis stabdomas dėl savų kaltės, tik labai visi mėgsta "būti tikrai žmogiškiems", suversti kaltę kitiems.
Sunstep 2010-01-05 17:56
Tas_pac 2010-01-05 18:16
Aš tai didžiuojusi kad Lietuvai nenusimato po ~40 metų tapti islamiška valstybe. Nes vokeičiai jau pripažino kad islamo maras juos sugraž dar iki 2050.
blizzard 2010-01-05 18:18
ji dave mums pinigu kaip saunu, paziurek kaip zmones masto is sovietu sajungos ateja, paziurek i ka mes panasus. Kaip buvome sovietu sudetyje tokie ir likome, kapitalistai.. Nuo lenkijos jau uzsienis prasideda, ir tas tikrai jauciasi, ivaziuoji ir iskart pajunti skirtuma ne kiek tarp issivystymo lygio, o kiek tarp zmoniu bendravimo ir supratimo. zmones ten gyvena visai del kitko negu mes cia ir ta suprast nesunku kaip ten pabuni kazkiek laiko. Ir valstybes valdyme kas darosi, vieni kapitalistai sedi ir savus kisa, cia manau yra tik sovietu sajungos itaka padaryta kad taip yra, arba mes kaip ir zydai, tauta turinti ipadingu bruozu..
kiesza 2010-01-05 18:33
Na pas mus manau Didziuasi alaus bambaliai parduyotuvese.. 1 Lietuvis per metus suvartoja apie 14 l. gryno spirito(tai nebloga vieta pasaulyje) Lietuviai suvartoja daugiausiai vaistu baltijos salyse o is geru tai manau tokie butu: Gelo pozeminio vandens rezervai. Nepriklausomybe ir siaip Lietuviai Niekada negyveno taip gerai kaip dabar !!!
sz520qm 2010-01-05 18:52
+1. O daugiau iš minėtų dalykų pasaulio (ne tik tūlo lietuvio) akyse, mes esam mizerna tauta (na gal išskyrus lazerius ar gana specifinę jų nišą ir dar kokius kelis dalykus). Paprasčiau: kiek iš Jūsų negirdėjo apie Vokietijos autobanus ir apie jų šiukšlių rūšiavimą? O dabar kiek vokiečių girdėjo apie lietuviškas merginas, alų, lazerius? Ir visvien, valdis5797 pasakė teisingiausius žodžius. Dirbti reikia. Visiems, ir, svarbiausia, - kiekvienam. Tada ir būsim garsūs. Na, ir aišku, išspardyti kubilius ir visas korumpuotas atliekas iš valdžios.
Azuolas 2010-01-05 19:05
Man "didžiavimasis savo šalim" (nesvarbu ar tai Lietuva ar Vokietija) yra kvailas. Didžiuotis reikėtų tuo, ką pasiekei, o ne savo gimimo vieta, plaukų spalva, savo tėvais ir pan. Aš vietoje straipnsių autorių pakeisčiau žodį "didžiuotis" į "mylėti". "Didžiuotis savo šalimi" ir "mylėti savo šalį" yra skirtingi dalykai.