Japonija imigrantams mokės pinigus, kad jie... paliktų šalį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2009-04-03 15:07
Reik važiuot į Japoniją Apsimesiu imigrantu, o kai bus laikas išvažiuot, dar ir pinigą duos.
meslinukas 2009-04-03 15:17
šaunuoliai japonai - galvoja apie savo tautiečių ateitį ir stengiasi padaryti ją kuo šviesesnę. ne taip, kaip Lietuvos valdinikai, kurių tikslas išvokti kas likę, privaryti imigrantų, tautinių, rasinių ir kitokių mažumų ir išvaryti lietuvius iš Lietuvos. tiesa, aš pasirinkčiau kiek kitokį kelią - juk valdžia turi teisę naudoti jėgą, tai galėtų pasakyti "kad po (pvz) 2 metų jūsų čia nebūtų" ir viskas susitvarkyti turėtų... visgi tokie veiksmai tikrai verti pagarbos tikiuosi, kad ir kitos šalys susirūpins savo tautiečiais ir susidomės tautinės valstybės kūrimu.
Anonymous 2009-04-03 15:59
rasistas koks :O
Anonymous 2009-04-03 16:14
nieko čia gero, trumpalaikis populistinis sprendimas. o meslinukas galėtų bent kartą metuose išsiplaut visus mėšlus iš galvelės. užkraudami savo pačių problemas kitiems dar niekas nesugebėjo išbristi iš ekonominių sunkumų. pagal meslinuko "genialų" planą reiktų užsidaryti sienas, nieko iš užsienio nepirkti nieko jiems neparduoti ir laimingai auginti ir graužti runkelius. yra gi jau toks pavyzdys. pažiūrėkim kaip gerai gyvena, tiesiog klesti Šiaurės Korėja, visa jų ekonomika (jei tai ka jie turi galima apskritai pavadinti "ekonomika") paremta grynai meslinuko ideologija.
Anonymous 2009-04-03 17:54
Kokia ble dar jega? Ka tu cia svaigsti... cia tas tavo - tautines valstybes sukurimas,man primena nacional socializma,kitaip sakant nacizma. Neatsimeni,kaip jiem ten baiges?
meslinukas 2009-04-03 20:00
būtent! - III Reichas sugebėjo. ji iš visiems prasiskolinusios, sudaužytos ir sugriautos valstybės su nerealia infliacija ir skolomis per ~20 metų tapo viena iš stipriausių pasaulio valstybių! kaip jiems baigėsi? - ogi buvo buvo apgauti. na, tiesa, negalima nekaltinti Hitlerio, kad taip baigėsi - juk jis prisiėmė atsakomybę, tačiau visi klystame. suklydo ir jis. jeigu nebūtų taip užsigeidęs Dancigo koridoriaus ir užpuolęs Lenkijos, Vokietija galbūt dabar būtų stipriausia vieninga tautinė valstybė pasaulyje. taip, aš už nacionalsocializmą. gal galėtumei man išdėstyti kuo jis blogas???, na, čia gal ir nelabai vieta, bet gali rašyti pm, galėsim ir per skype padiskutuoti. manau, kad būtų naudinga ir įdomu. mano įsivaizdavimu ekonominis embargas tikrai nenaudingas dalykas, bet šiokia tokia merkantilizmo politika (didesni muitai/mokesčiai importuojamoms prekėms, skatinamas eksportas) manau yra reikalinga. blaah: valdžia sutarusi gali išleizdinėti įstatymus, juos priimdinėti ir prižiūrėti jų vykdymą ir teisti, valdyti kariuomenę, ją įvesti kur tiktai nori Lietuvos teritorijoje, o tai jau ir yra jėgos naudojimas. prie to pačio: gal galėtumėte paaiškinti man tokias nesąmones: darbo vietų užsieniečiams Lietuvoje yra, o lietuviai bedarbiai??? lietuvį Lietuvoje atvirai įžeisti galima, bet tik pabandyk "pavažiuoti" ant žydo ar negro - tuoj pat pasidarai "blogio įsikūnijimas". negi manote, kad valdžia neturėtų užstoti savo tautiečių? dar: pensininkai vos galą su gali suduria, o nusikaltėliai kalėjimuose gyvena visiškai už nieką nemokėdami ir nieko neveikdami. na, ir dar 1 nesąmonė: lyginant įvairias prekes su 1kW kaina pastebimai mažiausiai pabrango 2 tokios "naudingos" prekės kaip tabako gaminiai ir alkoholiniai gėrimai.
apocalipso 2009-04-03 20:06
Tokie debiliški tavo pasisakymai verti tik pasmerkimo! Važiuok i Kinija, ten atrodo valdžia dar prievarta karts nuo karto panaudoja, pažiūrėčiau kaip tau linksmą ten gyvent būtų.
Separatistas 2009-04-03 20:32
Įdomus tas Japonijos - Brazilijos ryšys. Matyt, visi turistai
Anonymous 2009-04-03 20:49
meslinukas, o pats ar dirbi, kad loji? per mažai moka, nepatinka darbo sąlygos? skųstis, žliumbti ir sisioti lengviau ar ne? kad pats apsikakojęs ir niekam tikęs tai kinai kalti? tau gal kažką kažkas skolingas? Tėvynė, Lietuva tau ką nors skolinga? išsitrink galvą ir savo skolas išsimokėk, po to čiauškėk, nedaręs gėdos Vytautui Didžiajam. pats gėdingiausias lietuvių sluoksnis - verkšlentojai, tinginiai, komuniagų ir stribų palikuonys pripratinti gyventi iš kom-partijos subsidijų, išsiilgę rusiško social-fašizmo. kai pirmą kartą maskvos imperija per užpakalius "pražygiavo" dar tauta atsilaikė, bet antras kartas taip visiems patiko kad tiesiog negali atsitokėt, užpakalius niežti visokiems kad tik kas ateitų ir vėl "pražygiuotų".. kokiam dar Vytautui Didžiajam, net Hitleris tokius niekam tikusius, tinginius ir verkšlentojus butų į darbo stovyklas pačius pirmutinius suvaręs. ne kalbom, o darbais Tėvynę mylim. o mūsų "naujieji nacionalistai" gyvena pagal "naują" filosofija, kalbam vokiškai, o dirbam rusiškai... nu mldc, ką daugiau tokiems "vėžininkams" pasakyt
Anonymous 2009-04-03 21:05
Kam tu ble parašei? Jis jokios informacijos neduoda, tik pasako apie tavo psichinę būklę. Kam tu žodį „svaigsti“ parašei? Kam tu taip emocionuoji? Aš nepritariu šitam Japonų sprendimui. Taikos ir laimės!
Vytautas 2009-04-03 21:10
Ponai, "būkim biedni, bet teisingi" - dauguma komentuojančių tiesiog nemoka dalyvauti diskusijoje. Pažiūrėkit, tiesiog išsakė savo poziciją. Daugeliui nepriimtiną, bet niekuo neužgauliojančią konkrečių komentuotojų. O reakcija kokia? Vien tik asmeniniai įžeidimai. Argi tai diskusija? Tai tiesioginis įrodymas, kad arba nemokame diskutuoti, arba tiesiog neturime argumentų. Tokioms diskusijoms šiame portale vietos neturi būti - čia reikia argumentuotų ir ramių pozicijos išsakymų.
Anonymous 2009-04-03 22:14
aš manau kad pateikiau daugybę argumentų su pavyzdžiais, įterpiau viską tarp keiksmažodžių, bet tai gi ne esmė. smulkmena
Anonymous 2009-04-03 22:22
Kad tu nesamone parasei.
meslinukas 2009-04-03 22:29
niekas man neskolingas. problema tame, kad jeigu ir toliau taip valdžia skolinsis, tai greitai ir aš ir jūs visi tapsime įsiskolinę kaip (berods) Islandai.
meslinukas 2009-04-03 22:31
jei turi gerų pasiūlymų, kaip ir ką mes galėtume nudirbt, tai labai laukiu
Anonymous 2009-04-04 04:31
visų pirmą susirask darbą, jei turi, tai susirask prastesnį, už mažesnį atlyginimą, jei ir toliau tokios retorikos mintys neduos ramybės, eik dirbt už maistą. kol pasaulėžiūra "harmonizuosis". problemos sprendimas paprastas. per mažai dar Lietuvoj kinų, išvis atidaryt sienas reikėtų visiems norintiems be vizų. dirbtų pusvelčiui, pakeltų Lietuvos ekonomika, ir uždirbtu ant bedarbio pašalpų visiems Lietuvos "neo-nacių patriotams". meslinukas, nepriversi dirbt lietuvio jei jis nenori. lietuviai tik sako nori dirbt, nebenori jau jie. daugelis gal ir dirbtų, bet dirbt lietuviui "nebeapsimoka". arba jam sveikata neleidžia dirbt, arba žvaigždės nepalankiai išsidėstę.. dėl manęs tegul ir nedirba, tik tegul leidžia kitiems dirbt, tiems kam dar leidžia sveikata, kas pajėgia, kam horoskopai ir taro kortos gyventi netrukdo
Pumper 2009-04-04 10:59
Mano požiūris į kitataučius yra tik toks: reikia atimti Lietuvos pilietybes iš visų tų bobulių, kurios Lietuvoj gyvena 50 metų ir dar nesugeba nei vieno sakinio lietuviškai pasakyti, visada įsivaizduodamos, kad tie 'debilai lietuviai' taip myli jos 'rasiją', kad rusiškai kalba kaip gimtąją kalba. Labai gaila, kad valdžiai tai visai nerūpi ir tokiem 'piliečiam' moka pensijas. Man visai neįdomu kokia kalba tos bobulės kalba tarpusavy, bet į visus kitus normalia lietuvių kalba galėtų kreiptis. Paprasti imigrantai, tokie pat kaip ir lietuviai, išvažiavę į visokias Anglijas, Ispanijas ir Airijas, visai netrukto ir tik paįvairina mūsų siauro mąstymo visuomenę, o jei lietuvis negali gauti vieno ar kito darbo dėl to, kad į tą vietą darbdavys mieliau priima imigrantą, tai čia jau to lietuvio problema, nes jis negali pasiūlyti daugiau ir geresnės kokybės darbo už tą atlyginimą, kurio tikisi, nei tas atvykėlis. Verslas yra verslas ir tautiškumas čia ne prie ko, nes norėdami išsilaikyti ar gauti didesnį pelną darbdaviai visur ir visada renkasi pigesnę darbo jėgą, todėl nelabai suprantu, kodėl Lietuvoj turėtų būti kitaip.
D@vidas 2009-04-04 14:23
Pumper - na tu čia ir suskėlei... "o jei lietuvis negali gauti vieno ar kito darbo dėl to, kad į tą vietą darbdavys mieliau priima imigrantą, tai čia jau to lietuvio problema, nes jis negali pasiūlyti daugiau ir geresnės kokybės darbo už tą atlyginimą, kurio tikisi, nei tas atvykėlis." Visiškai nesutinku su šia pozicija, pagal tave gal ir vergiją įteisinkim? Atidarom sienas, privažiuos kinų (jų ir taip nemažai dirba Lietuvoje) ir jie dirbs už centus, tik kad pragyventi, nes pačioje Kinijoje turėtų badauti, o kas lieka lietuviams taip pat išvažiuoti, arba dirbti tik už maistą.... Taip pat ir dėl bobulių, jos senos ir su laiku numirs...tačiau Lietuvoje pilna kacapų, ne šiaip rusų, tačiau priešiškų Lietuvai ir lietuviams, šitie yra problema. Ir jei japonai ir čekai,atrodo, taip daro, nemanau, kad visokie Petriukai ir Pumper galėtų geriau žinot už juos, ar tai teisinga ar ne....
Pumper 2009-04-04 14:33
Kodėl gi neįteisinti vergijos, jei patys vergai nori dirbti už tuos centus. Tikrai nebus taip, kad vien iš pilietiškumo eilinis verslininkėlis mokės lietuviui kokį 1200lt už tą patį darbą, jei koks kinas jį padaro už 500lt. Jei dar nepastebėjai, tai kiekvienam rūpi tik jo paties laimė ir gyvenimas, o ypač darbdaviam - kam jam turėti, pvz. 200k lt metinį pelną samdant lietuvį, kai gali turėti 300k lt pelną samdydamas kiną. O kas ką geriau žino tai visai nesvarbu šituo klausimu, nes realybė yra tokia kokia yra. Kad japonai nedurni tai seniai aišku, bet tai dar nereiškia, kad jų metodai pasiteisintų kurioj nors kitoj valstybėj, nes, jei nežinojai, tai ten žmonės priimami į darbą visam gyvenimui ir tai yra visai įprasta, todėl visokie bizdielnikai, kurie nori tik kuo greičiau ir daugiau užsidirbti ten net ir nevažiuoja.
Anonymous 2009-04-04 15:03
sutinku kad reikalavimai gauti Lietuvos pilietybę turėtų būt griežtesni, bet leidimai gyventi ir dirbti atvykėliams turėtų būti išduodami laisvai, bent jau kai kurioms šalims. ir darbo rinkoj atvykėliai turi turėt tokias pačias teises kaip ir vietine fauna. kvalifikuotų darbų jie nelabai padirbs (kinus mokančius lietuvių kalbą ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuot), o iš tų surinktų mokesčių kuriuos į biudžetą suneštų kinų armija, galima būtų vietinius niekdarius apmokyti kvalifikuotam darbui. manyčiau visai nebloga programa