Kęstutis Girnius. Ar kovos su piratais planas duos rezultatų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-18 23:41
Man įdomu, kokios techninės priežastys neleidžia patruliuojantiems kariniams laivams apsaugoti prekybinius laivus nuo piratų? Šiais laikais, kai iš palydovų galima pamatyt kamuolį futbolo lauke... Tiek visokių ryšio priemonių sukurta, lėktuvai, malūnsparniai, specialiosios pajėgos.. Kur šiuolaikinių piratų paslaptis?
Anonymous 2009-04-19 00:24
Siaip tai pritarciau rusu plitikai kad nesideret su pagrobejais ir piratais. kai zutu keli ikaitai tai kitos igulos gal priesintusi labiau ir piratai gal susimastytu kai nieks su jais nesiterliotu, o dabar: Piratų drama parodė sąlyginį Amerikos ir Vakarų šalių bejėgiškumą. Kelias dienas galingiausias pasaulio laivynas negalėjo išvaduoti piratų pagrobto Amerikos piliečio. 800 mln. dolerių vertės JAV eskadrinis minininkas buvo bejėgis prieš Indijos vandenyne plūduriuojančią valtį ir keturis menkai ginkluotus jaunuolius. geda kazkokia. Kaip Cekuolis snekejo kad amerikos armijos svarbiausias uzdavinys kad visi griztu namo gyvi. su tokiu poziuriu karo ar musio nelaimesi.
Plikas 2009-04-19 00:55
Karolis1, kokios valstybes pilieciu noretum buti: kuri pirmiausia rupinasi savo zmonem, ar kuri i pirma vieta stato savo ivaizdi?
Anonymous 2009-04-19 01:12
Siaip malonu butu kad ten gelbetu ir panasiai bet kad is salies atrodo apgailetinai kai galingiausias pasaulio laivynas terliojas su 20 doleriu vertes valtim. As suprasciau jei pasakytu "paleidziat ikaita arba busit susprogdinti ar apsaudyti is kulkosvaidziu ir panasiai" jei nesusiprotetu pagrobejai paleist tai tegu sprogdina, beto ir ikaitai tada kovotu uz save labiau. Ir pagalvok kaip piratu akim atrodytu ta valstybe kuri nesideretu su jeis, nemanau kad bandytu dar karta grobt tos salies pilieciu. Aisku gal dar kelis kart taip pabandytu, o kai pamatytu kad niekas nesigauna manau turetu nustot.
Anonymous 2009-04-19 01:33
Nelabai i tema, bet vistik nereikia amerikietiskos propogandos. 1953 JAV nuverte 1951 demokratiskai isrinka valdzia, kuri nacionalizavo naftos pramone, ir pastate savo statytini diktatoriu. Veliau jis buvo nuverstas irano zmoniu, bet 1979 Carteris nusiunte generola rengti perversma ir baiminantis to kad su JAV pagalba jis vel gris i valdzia, grupe studentu uzeme amabasada. jokie jie ne teroristai, o freedom fighteriai, o Carteris ne toks ir bailus perversmininkas.
Anonymous 2009-04-19 15:35
na man įdomu kaip tu mąstytum, jei tave paimtų įkaitu
Anonymous 2009-04-19 17:30
Dabar tiek technologiju prikurta, kodel pvz negali laivuose imontuoti kokios garso aparaturos kuri generuoja stipru garsa iki skausmo ir nukreipt i piratus, man atrodo po tokios terapijos atsoktu visi norai lipt i laiva, arba mikrobangu generatoriu kuris tam tikru atstumu kaitina daiktus ir kuri cia pries kelerius metus amerikieciai pademonstravo riausininku vaikymui. Pagaliau lazeri galima panaudot apakinimui arba vandens patrankas. Tereikia tik sugalvot priemones kaip apsunkint patekima i laiva ir igulos pacios galetu sekmingai apsigint. O is tu patruliuojanciu kariniu laivu naudos mazai - laivas ne lektuvas i ivykio vieta greit neprisistatys, jura plati ant kiekvieno pirato uodegos laivo nepakabinsi. Piratai tai gerai zino ir tuo naudojasi.
Anonymous 2009-04-19 17:32
Supranti dabar igula net nesipriesina tiems pagrobimas nes su jeis elgiasi ten gerai, cia kazkas panasaus kaip atostogos. tu priesintumeis jei zinotum kad nieko blogo tau jie nedarys tik pagyvensi koki menesiuka kitur ir viskas.
Nerkashis 2009-04-20 23:58
Praeitam straipsnyje rašė, kad jureiviai nesipriešina,, nes laivas ne jų, o ir turtas jame taip pat ne jų. Tai kam rizikuot, dėl svetimo turto. Prajuokino, kad jei jau turi brangų laivą reikia per 5 min. išvaduot įkaitą. Manau didesnis autoritetas būna tada, kai dėl paprasto žmogaus paaukojama didelės sumos pinigų ir sukuriamas nepriekaištingas planas (kad ir per 5 dienas) kaip be nuostolių išvaduot įkaitą. Perdaug manau žurnalistai holivudinių bajevykų žiūri. Kai Panevėžy Zamolskis (ar kas ten) paėmė įkaitais kelis žmones, ARAS irgi sekančiame name treniravosi imituodami šturmą. Gal būt aš irgi prisižiūrėjęs perdaug holivudinių filmų, bet matau vieną išeitį - pasiųst slaptus būrius, piratams "valyti". Panašiai kaip Irake veikia "Black water".