Kompanija „Google“ įdarbina ožkas  (13)

Dar vakar publikavome straipsnį apie stambiųjų interneto korporacijų sunaudojamus energetinius resursus, o jau šiandien galime papasakoti apie netradicinius jos taupymo būdus, kuriuos panaudojo "Google".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Primename, jog apie sunaudojamus milžiniškus energijos resursus šiuolaikinio interneto išlaikymui galite paskaityti šiame straipsnyje. Tačiau jame nepaminėtos netiesioginės energijos sąnaudos - juk elektros energija reikalinga ne tik serverių maitinimui, bet ir pačios serverinės išlaikymui bei priežiūrai. Na, kad ir aplink ją esančios pievutės nuolatiniam šienavimui. Tačiau pasirodo, pamąsčius kūrybiškai, tokiems darbams įveikti galima sugalvoti pačių ekologiškiausių sprendimo būdų.

Tikrai originalų energijos taupymo sprendimą pademonstravo "Google". Kompanijos būstinės veją „pjauna“ nuostabios ožkos. Bendrovė patraukė savo pusėn naują kompaniją „California Grazing“, kuri suteikė galimybę naudoti mažiau gamtą teršiančias „žoliapjoves“. Atrodo, jog ožkos ganosi periferiniuose laukuose, kuriuose yra galimybė kilti gaisrams. Vadinasi, kompanija „Google“ nerizikuoja: ožkos į biurų pastatus neateis.

„Piemuo atveda apie 200 ožkų, kurios „Google“ vejose praleidžia maždaug savaitę, - rašoma oficialiame kompanijos „Google“ blog‘e. – Avis ganyti padeda šuo - kolis Jen. Mums tai kainuoja beveik tiek pat, kiek žolės pjovimas, tačiau šie gyvūnėliai daug žavesni nei žoliapjovės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)