[Žinios trumpai] ES atgimsta fašizmas? Orbanas specialiai drėbė apie „rasių grynumą“ – Europa įsiutusi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-07-27 12:03
Jei pradės maišytis afrika su tarkim europa gal ir užteks 200 metų. Europiečiai tarpusavyje irgi kariavo, bet visiems buvo svarbu atsilaikyt/užgrobti naujas teritorijas, kurti geresnius ginklus tam reikėjo vystyti mokslą. Kas afrikoje buvo svarbu? Gulėt po palme ir išalkus išbėgti į lauką pasigaut antilopę pietums. Prisigulėjo, kol atėjo europietis ir padarė savo...
qrad 2022-07-27 12:11
Lietuvoje labai daug neišilavinusių ir tamsių žmonių, bet kiek tam turėjo įtakos rasė ir genai? Ar mūsų lietuvių genai kažkuom prastesni, nuo skandinavų, kad nuo jų atsiliekam nemažu skirtumu pagal intelekto koeficientą? Ar čia labiau problemos su visuomenės kultūra ir švietimu? Suomiai labai investuoja į švietimą, tai rezultatai labai akivaizdus. Nemanau, kad juodaodžiai iš Afrikos yra blogesni pagal protinius gabumus, nei baltieji Europiečiai. Jeigu gyventų tokioje pačioje kultūroje ir turėtų tokias pat lygias galimybes mokslui, tai to skirtumo nebūtų.
immortallt 2022-07-27 12:13
Tai greitai lakstai ir gerai mėtai ietį? Ne? Tai kaip čia taip, taigi turėtum būti paveldėjęs įgūdžius pagal tave. Gebėjimas mąstyti, elgtis racionaliai ir pan. yra įgūdis, kuris išmokstamas ir lavinamas. Kol genetika pradeda daryti įtaką tavo protiniams gebėjimams (atmeskime įvairias ligas ir negalias, kai yra smegenų pažeidimai), tai asmuo taptų gerokai protingesnis nei vidurkis. Vidutinis žmogus, kad ir Lietuvoje yra daug durnesnis, nei jo genetika leistų būti. Bet vietoje to paniatkės "knygų žiurkė" ir stigmavimas mokykloje tarp vaikų ar kitų durnių, kad kam tas mokslas reikalingas, ar "ko jau ko, bet matematikos man tai tikrai nereikės", alkoholis, pasirinkimas geriau šūdą malti nei ką nors naujo sužinoti, ir lemia, tai ką kiti bando priskirti genetikai. Kur genetikos yra kažkiek daugiau, tai polinkyje į aktyvumą, t.y. nori daugiau judėti, bet tai nereiškia, kad negali būti "protingu". Palyginimas su šunimi tai iš viso juokingas. Turėk iš skirtingų vadų, skirtingų tėvų tos pačios veislės šunis, augintus visiškai izoliuotai, ir tada paaiškės, kad vis tiek dalis vandens nemėgs, dalis iš vandens nelips, vieni bus visiškai žiopli, kiti stebės kaip skruzdelės vaikščioja, vieni mėgs vaikus, kiti bėgs nuo jų ar net bus agresyvūs jų atžvilgiu. Ir su kiekvienu iš šitų savybių galima dirbti, ypač kai šuo dar visai mažas. Ir priklausomai nuo to, ką kalė spėjo parodyti kol buvo mažas, irgi labai priklauso elgesys šuns. Pvz. buvimas vandenyje labai susijęs ir su kailiu, kūno sudėjimo palankumu plaukimui, kūno temperatūros reguliavimu, polinkiu į dermatologines problemas. Konkrečiai anglų buldogai, vienas labai mėgo praustis, ir vos pasakius, kad einame praustis, pats nulėkdavo į dušą ir tave ragindavo greičiau ateiti. Kitą tenka nešti ir dar priešinasi su pykčiais. Pastarajam yra buvę odos problemų po prausimosi.
immortallt 2022-07-27 12:15
Vaikai elgesio modelio mokosi pirmiausia iš tėvų, tada iš bendraamžių. Jei tėvas neužsiima panašia veikla, vaikas dažnu atveju irgi numes. Nieko nestebina. Tėvo brolis turi 4 vaikus, nė vienas iš jų nenuėjo net į panašią sritį, kaip jis pats dirba. Iš savo veiklos uždirba labai gerai.
donatasv 2022-07-27 12:45
Nusišneki eilinį sykį. Visi šunys izoliuoti nuo trijų mėnesių auginti pas mus šeimoje. Laika (varovas) užaugo karto su sena kurtsharų kalyte (Paukščių medžiotoja). Bet įtakos į šuns charakterį ir pomėgius kurtsharo pomėgiai neturėjo. Kai pirkom laiką veisėja iškart pasakė tėvai ir proseneliai medžiotojai varovai, partems jums šuo iš miško šerną tai nesistebėkit (šerno nepartempė bet iš charakterio grynas varovas buvo, pagal veislės aprašymą). Pabandyk bent sykį palaikyt normalų veislinį šunį, kuris turi gerus genus tada suprasi. Jei pripratai matyt kiemsargius tai toliau kaži ar ką įžvelgsi. Kodėl tavo nuomone tarnybinius šunis visi renkasi belgų aviganius? Ne laikas, ne šveicarų aviganius? Jug panašus sudėjimas... Dabartinis šveicarų aviganis su malonumu brenda į vandenį, tik jei bent vienas šeimos narys eina maudytis mėtyk jam ką nori. Jei eini mišku su šeima ir vaikas nubėga į priekį, tai šuo laksto pirmyn ir atgal nuo vaiko pas mus ir vis kanda į koją vaikui, kol vaikas nesulaukia mūsų. Kaip šitą paaiškinsi? Išmoko ganyt per pirmus 3 mėnesius gyvenimo su kale? Gal aplinka pilna ganymo ypatumų? Kailis per daug tankus, per daug baltas ar kas?
immortallt 2022-07-27 14:31
Anglų buldogas, jo tėvas daugiausia apdovanojimų pasaulyje pelnęs Tai čia apie gerą veislinį nereikia, pats dar tokio paieškok tada. Kažkokie polinkiai aišku yra paveldimi, bet ne taip kaip pateiki. Pvz., energijos kiekis. Tai šuo ir lakstys. Maniškis anglų buldogas energijos turi daug, jėgos dar daugiau. Ir taip, +- anglų buldogai eina kaip buldozeriai, ir jei rūpestingesnis yra, pvz. su mažais vaikais ir akivaizdžiai nėščiomis moterimis jis taip nesielgia. Elgiasi jis taip ne dėl savo protinių gebėjimų, o dėl tokio sudėjimo. Užtat ištvermės nėra, kadangi nosis trumpa, negali atsiaušinti ir pradeda dar ir trūkti oro. Vėlgi, ne protiniai gebėjimai tai sąlygoja. Gali išauklėti, kad nebūtų toks grubus. Tai vis dar laukiu patvirtinimo, kad ietį pirmą kartą paėmęs į rankas šerną sumedžiojai. Vėlgi, tas pats anglų buldogas, tik kitas, o ne šis šuo, kitą jauną šunį ganė (poros mėnesių) ir neleisdavo eiti ten kur jis pats bijodavo eiti. Ganyti buldogų niekada niekas nemokė.
donatasv 2022-07-27 14:55
Yra kas paveldima, bet taipogi yra ir išmokstama. Reikia žiūrėt pagal veislę ir sugebėt atpažint tai ko niekas nemokė, bet kažkodėl šuo daro. Pas šunis ypač veislinius tai pastebėt nėra sudėtinga, nes vyksta ganėtinai griežta selekcija parodose. Žmonių tarpe selekcijos nėra mišrainė dėl to ir turim daug didesnį bardaką. Bet galutiniam taške imant visumą galima pradėt daryt įžvalgas lyginant žemynus/valstybes ir žmonių įpročius. Darant išvadas iš elementarių faktų ką pastebime gamtoje, kad ir su šunimis vykdant selekciją tik tam tikram darbui nudirbt.
immortallt 2022-07-27 15:29
Kiek dabar šunų beveisiama konkrečiam darbui atlikti, pvz. Haskių tempti roges? Jie turi daug energijos ir reikia kažkur išsikrauti. Bet tai nereiškia, kad visi Haskiai bus durni. Ar kad tik Haskiai moka tempti roges. Jų mokėjimas tempti ateina ne iš kažkokios "genetinės atminties", o iš to, kad energijos turi daug ir jiems reikia išsikrauti. Aviganiai linkę ganyti ne dėl to, kad jiems tai užprogramuotas įgūdis, o dėl to, kad veisiant smegenų centrai koordinuojantys tokią veiklą bus daugiau išsivystę. Tai nereiškia, kad jie patį įgūdį paveldėję, tiesiog smegenys palankiau išsidalijusios tam. Kaip ir pasakos apie kovinius šunis kaip agresyvius. Agresyvūs jie negimsta, agresyviais tampa, nes juos taip augina. Jie turi fizines charakteristikas padaryti daug žalos kitiems. Braškės raudonos ne dėl to, kad jos taip sugalvojo ar prisimena iš genetinės atminties. Jos raudonos, nes taip vyksta cheminiai procesai joje brandinant sėklas.
donatasv 2022-07-27 15:43
Šneki ir nusišneki. Tai ir yra genetika, viską ką tu parasiai ir nulemia genetika, dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Užkabink tu savo buldogui roges ir trenyruok jas tempt. Jis po šimto metrų uzsilenks nes bandys per šikną kvėpuot. Kas tai nulėmė? Kas atitinkamų centrų išsivystymą nulėmė? Dresūra ar per laiką atsijota genetika? Kodėl afrikiečiai greičiau bėga, toli šoka ir t.t. Kodėl Europoje gimsta daug daugiau į kokybišką dizaina linkusių žmonių nei Kinijoje? Kas tai nulemia? Kodėl kinai samdo europiečius kurt dizainą? Nes kai patys sukuria tai visi juokiasi? nors turi visas galimybes kopijuoti bet tarkim mašinom nori turėt išskirtinumą ir to nesugeba padaryt patys. Nupiešt gali išmokti bet sukurt kažką naujo ir kokybiško jau neužtenka tik pabaigt mokslus reik turėt tam pašaukimą, kažką savyje ypatingo, o kas tai nuliame? Kodėl vienam vaikui užtenka vieną kart perskaityt ir jis jau atsimena tekstą, kitam ir 5 mažai? Kas tai nulėmė pas vaikus? Įgūdžiai įdirbis ar dar koks šūdas? Ar tiesiog genetiškai išsivystė kažkoks centras kitaip? Pabandyk tu iš šveicarų aviganio padaryt agresyvų šunį, vienetai bus, bet didelė dauguma tupės kamputį ir bijos net ir mažiausio krentančio lapo. Išdresiruoti gali, bet kiek ta dresūra atims laiko lyginant su tam genetiškai išveistu padaru? Pabandyk savo buldogą išmokint ganyt avis pavyks?
immortallt 2022-07-27 17:00
O tai kas nors kur nors ginčijosi, kad juodaodžiai aukščiau šokinėja ir pan.? Ginčas buvo būtent, kad protiniai gabumai vienų rasių aukštesni, nei kitų. Tempimas rogių ir būtent yra fizinių savybių rinkinys, kuris akivaizdžiai nulemiamas genetikos didele dalimi, šuo su ragais ar kanopomis negimsta. Kodėl Europiečiai linkę į dizainą ir pan.? Paprasta, pasižiūrėk į kultūrą, visuomenės normą ir pan., Europoje liberalizmas ir individo laisvė, Azijoje tėvai spaudžia ant juodo darbo ir kalimo, todėl azijiečiai matematikoje tokie ir geri - juodas darbas. Pats mačiau, kaip jie žodis žodin iškala visą vadovėlį. Omeny vadovėlis anglų kalba, tai jie kinietiškai (iš Hong Kong'o) kiekvieną žodį išsivertę ~800 puslapių vadovėlyje ir varo pastraipomis iš atminties per egzaminą. Vaiko įgūdžiai lavinami nuo pirmų dienų. Jei tai tik genų kratinys, tai kodėl vienoje šeimoje vaikų įgūdžiai dažnai yra labai panašaus lygio? Genai nėra taip, kad tą patį kratinį gauna kiekvienas šeimos narys. Yra ir šiaip su dvyniais senų eksperimentų atlikinėta, kai skirtingose aplinkose auginama ir tiriami protiniai gebėjimai, skirtumai pradeda pasireikšti tik siekiant protingių aukštumų, t.y. mokslinę veiklą ar kažką reikšmingai keičiant, bet ne vidurkiams. Iš bet kurio šuns agresyvų gali padaryti, jei netinkamai auginamas. Šiaip anglų buldogai neretai naudojami ir kaip tarnybiniai šunys, tik nuo mažumės dresuojami, nes jie labai protingi, tik dažniausiai jie yra naminiai draugai.
gytis13 2022-07-28 10:04
Jūs čia pradėjot diskutuoti apie rasių lygybę, betgi problema ne tame. Matom "pabėgėlius" kurie ateina per Baltarusijos sieną, seka pasakėles apie persekiojimus ir vizgina uodegą kad į Vokietiją nerti kuo greičiau. Ir matom kitokio tipo pabėgėlius iš Ukrainos, kurie mano nuomone ir yra tikrieji karo pabėgėliai, kurių namai sugriauti ir kurie sulaukę taikos patrauks atgal savo namų atstatyti?Jiems pasakėlių sekti nereikia. Taigi prisiimam tų pasakėles sekančus pabėgėlių ir pradedam juos auklėti kadangi visos rasės lygios, darom iš tų pabėgėlių gydytojus ir inžinierius kurių taip trūksta. Gal trečia karta ir sugebės tai koms reikia padaryti. Turėkit omenyje kad gyvenimas yra sunkus ir įtemptas nes dirbti reikia ir tiesiog nėra kada žaisti su visokiais atvykėliais kurie neaišku ką moka ir neaišku ko nori(aišku tik kad gerai gyventi nori). Gal iš Ukrainos pavyzdį reikia imti, ten visgi žmonės kovoja už savo šalį. O juodžiai iš Afrikos atlekia į Europą ir juos tai šelpti tai užjausti reikia, tegul savo šalyse tvarką įsiveda nelakstę. Galbūt tai Orbanas ir turėjo galvoje apie tautų maišymąsi kalbėdamas.
Benediktas 2022-07-28 10:11
O kodėl ateina pabėgėliai per Baltarusijos sieną ir kokios tautybės tie pabėgėliai? Kas palaikė diktatoriaus Asado rėžimą ir sugriovė Alepą? Kas organizavo avialinijas? Ir kas parduoda daugiausiai ginklų Afrikoje? Gal pažiūrėkim į priežastis pirma. Gal ne pabėgėliai kalti, o kas visa tai organizuoja? Talibano atstovai dabar dalyvauja Rusijos ekonomikos forumuose. Aišku „Rusijos ekonomikos forumas“ tai čia juokingas renginys. Kokia ekonomika?
immortallt 2022-07-28 12:33
gytis13, sulyginai... Ukraina iš esmės kaimyninė šalis, iš ten ateina visas srautas pabėgėlių. Iš Afrikos didžioji dalis yra ekonominiai migrantai, o ne pabėgėliai nuo karo. Yra jų tarpe ir gydytojų, ir inžinierių, tik jų ten jau mažoji dalis iki mūsų ateina, nes jie neieško kur išmokos didesnės, jie nori užsidirbti. Bet tai nereiškia, kad visus pabėgėlius iš Afrikos reikia traktuoti kaip ekonominius pabėgėlius, kurie tik išmokų nori. Ir tai visai nieko nerodo apie vidutinį afrikietį. Čia tas pats kas sakyti, kad šeimų marše susirenka vidutinis lietuvis. Iš dalies viso nelegalių imigrantų probema (jei kalbėti ne apie mūsų pasienį, o bendrai ES) yra pasekmė socializmo ir socialinių garantijų, kurias dalina dosniai, už tai, kad nedirbtum. Aišku pasidarbavo ir ruskynas, ir vietoje esantys, kurie už labai brangiai parduoda nelegaliai savo paslaugas, kad tą srautą išpūsti, prikabinant makaronų, kiek ten gerai, bet pradinė priežastis tai, kad iš viso socialinės garantijos yra labai patrauklios ir skatinančios nedirbti.
Benediktas 2022-07-28 12:44
Gal dar reiktų pasakyti, kad važiuoja visi į ES, bet Orbanas norėjo pasirodyti, kaip rasistas ir iškėlė rasinį klausimą. Kas yra rasinis populizmas, kuri naudojo nacistai ir fašistai.
gytis13 2022-07-28 14:08
Aš va taip traktuoju tą vidutinį afrikietį: va sėdi negras sau afrikoj, dirba žemę ar dar kažką veikia, žino vietinę specifiką kada arti kada sėti ir kada po palme sėdėti. Ar galima tą afrikietį laikyti kvailu? jokiu būdu ne, nes jis žino vietinę specifiką ir ja naudojasi. Va paimkim vidutinį lietuvį - jis irgi žino ką daryti Lietuvoj, kur lįsti mokytis, kaip darbo ieškoti, moka namą statyti ir blato ieškoti. Jis irgi gudrus, vietinius bajerius žino, reikiamų pažinčių turi. O dabar sukeičiam vietom afrikietį ir lietuvį. Gaunasi kad jie kaip žuvis ant kranto: nieko nežino nieko nemoka, viską per naują mokytis reikia. Tad kam reikalingas tas tautų maišymasis kuris turi atnešti daug gero? Bardako darymas ir viskas.Rusas va dirbtinai maišė tautas, ir ar labai gerai buvo?
Benediktas 2022-07-28 14:17
Tiesiog reikia sudaryti tokias sąlygas, kad liktų tik tie, kurie nori dirbti. Nereikia būti rasistais. Jei žmogus nori dirbti - negi sakysi, kad tavo rasė ne ta - mes tavęs neileisim. Kuo bloga rasė? Ką ji tau blogo pati kita rasė padarys? Amerika šalis sudaryta vien iš skirtingų etninių grupių, rasių - stipriausia ekonomiškai šalis pasaulyje, kur įvyksta didžiausi atradimai. Yra kitų problemų, bet ne rasėje problema.
immortallt 2022-07-28 14:18
O dabar galvoji, kad vidutinis afrikietis, kuris siekai atvykti į ES yra tas, kuris ūkininkauja? Elon Musk šiaip kilmė yra Pietų Afrika, turbūt irgi nereikia maišytis. Afriką turbūt įsivaizduoji, kad visi su strėnjuoste laksto po laukus ir rankioja vaisius bei medžioja?
immortallt 2022-07-28 14:19
Vat būtent, sudaryti tokias sąlygas, kad liktų tik tie, kurie nori dirbti, nesvarbu, tu juodaodis, azijietis, argentinietis ar lietuvis. Tik tada nepatinka garsiausiai rėkiantiems, kad ir lietuviams už "orų gyvenimą" pinigų nemoka.