Š. Korėja sukūrė „pagrindinį puolimo ginklą“: gali smogti visoje P. Korėjoje, viską sulygintų su žeme  ()

Kim Jong Unas sakė, kad dėl Pietų Korėjos ir Amerikos grėsmės jam reikia sukurti branduolines pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KLDR vadovas Kim Jong Unas ragina radikaliai padidinti šalies branduolines pajėgas, taip pat paskelbė apie sėkmingą 600 mm KN-25 MLRS (daugkartinė raketų paleidimo sistema) bandymą. Apie tai praneša CNN.

Savaitgalį Šiaurės Korėja sėkmingai išbandė 600 mm MLRS, galinčios paleisti raketas su branduoliniu komponentu. Deklaruojamas nuotolis yra 400 km - to pakanka vykdyti smūgiams visoje Pietų Korėjoje. Kim Jong Unas paragino „eksponentiškai" padidinti branduolinių raketų arsenalą.

600 mm pabūklas buvo pristatytas prieš 3 metus, o dabar skelbiama, kad jo gamybos apimtis didės nuo 2022 metų spalio pabaigos. Dar 30 MLRS netrukus bus parengtos Šiaurės Korėjos armijoje.

„Galbūt, kaip pagrindinis mūsų ginkluotųjų pajėgų puolimo ginklas, jis atliks savo kovinę misiją, kad sutriuškintų priešą", – sakė Kim Jong Unas.

 

Kalbėdamas Naujųjų metų išvakarėse, Kim Jong Unas sakė, kad Pietų Korėja tapo neabejotinu jo šalies priešu, o JAV spaudimą jam padidino iki maksimalaus lygio. Karinės bazės jau yra Korėjos pusiasalyje. Todėl reaguodamas į tokius veiksmus jis pareiškė, kad KLDR padidins taktinių branduolinių raketų gamybą. Kim Jong Unas taip pat paragino sukurti naują tarpžemyninę balistinę raketą, kuri taps kontratakos ginklu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(12)
(-5)

Komentarai ()