[Žinios trumpai] Grandiozinis Musko turtų žlugimas - prarado net 170 milijardų dolerių  (6)

„Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas dabar gyvena įvykių sūkuryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „SpaceX" padarė didelę pažangą kurdama savo raketą „Starship", galinčią sugrąžinti žmones į Mėnulį, „Tesla" išgyveno nelengvą laikotarpį – jos akcijos smuko maždaug 52 proc.

Tai reiškia, kad E. Musko turto grynoji vertė taip pat susitraukė, nes didelė jo dalis yra susieta su „Tesla". Remiantis „Bloomberg" milijardierių indeksu, E. Musko turtas šiais metais sumažėjo daugiau nei 100 mlrd. USD.

Prieš 12 mėnesių E. Musko turtas buvo vertas apie 340 milijardų dolerių. Dabar jo grynoji vertė sumažėjo iki 170 milijardų dolerių, bet tai faktiškai vis dar išlaiko jį turtingiausiu žmogumi pasaulyje, tačiau kiti turtingi asmenys pradeda atsigriebti.

Milijardierius generalinis direktorius valdo 15 procentų elektromobilių gamintojo akcijų. Vien prieš savaitę „Tesla" akcijos krito ir pasiekė žemiausią lygį per dvejus metus, per vieną dieną nušlavusios apie 8,6 mlrd. USD E. Musko turto.

Tuo tarpu Muskui pražūtingas „Twitter" perėmimas tik dar labiau padidino chaosą, o generalinis direktorius ne kartą pardavinėjo „Tesla" akcijas už milijardus dolerių.

 

E. Muskas taip pat didžiąją dalį savo pastarojo laiko skleidė chaosą „Twitter" tinkle ir įvarė nerimo investuotojams, nes neskyrė dėmesio kitoms savo įmonėms.

„Tesla" įmonės padėtį paaštrino didesnis ekonomikos nuosmukis. E. Muskas vasarą 10 procentų sumažino automobilių gamintojo darbuotojų skaičių, motyvuodamas „labai blogu jausmu" dėl ekonomikos ateities.

 

Investuotojai taip pat nerimauja dėl „Tesla" veiklos Kinijoje, kuriai teko grumtis su griežta šalies nulinio COVID politika.

Vėlgi, nepaisant jo automobilių įmonės bėdų ir didelio, paties sukelto galvos skausmo dėl „Twitter", E. Muskas išlieka turtingiausiu žmogumi pasaulyje. Tačiau atsižvelgiant į aplinkybes, belieka stebėti, kiek ilgai jis galės išlaikyti šį titulą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(14)
(15)

Komentarai (6)