[Žinios trumpai] Kinija stojo prieš visus: Vokietija paviešino, kas dedasi G20 užkulisiuose  (2)

Uždaruose susitikimuose, skirtuose rengti G20 komunikatą, Kinija tvirtai rėmė Rusiją, blokuodama Vakarų pareigūnų bandymus įtraukti į jį karą smerkiančias formuluotes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „RBC-Ukraine", remdamasi „Financial Times".

„Nebus susitarimo dėl formuluotės, smerkiančios Rusijos karą prieš Ukrainą", – sakė aukšto rango Vokietijos atstovas G20, pakartodamas niūrius kitų Vakarų delegacijų vertinimus.

Leidinio teigimu, greičiausiai bus parengtas G20 komunikatas, kuriame bus plačiai ir nekonkrečiai pareiškšta, kad dabar „ne laikas karui". Alternatyva būtų 19 ar 18 šalių bendra paraiška.

Tuo pat metu žmonės, informuoti apie G20 diskusijas, sako, kad formuluotė, smerkianti branduolinį eskalavimą, greičiausiai sulauks pritarimo.

Šiais metais G20  finansų, užsienio reikalų ir klimato ministrų susitikimuose bendro komunikato parengti nepavyko.

Rusijos prezidentas V. Putinas asmeniškai nedalyvauja G20 viršūnių susitikime ir atsiuntė savo užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą. Taigi Rusijos pareigūnai lieka oficialių G20 derybų dalyviais.

 

S. Lavrovas yra aukščiausias Rusijos pareigūnas, dalyvaujantis G20 viršūnių susitikime. Dėl jo buvimo Balyje pasaulio lyderiai atsisakė kartu nusifotografuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(25)
(23)

Komentarai (2)