Naujasis Kinijos premjeras nori sąjungos su JAV: „Tik taip galima realizuoti savo nacionalinius interesus“  (4)

Kinija ir JAV gali ir turėtų bendradarbiauti, nes tik dirbdamos kartu jos gali realizuoti savo nacionalinius interesus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė naujai paskirtas Kinijos Valstybės tarybos (vyriausybės) premjeras Li Qiangas, praneša „Ukrinform“.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje pasibaigus kasmetinei Kinijos įstatymų leidžiamosios valdžios sesijai, Li pažymėjo, kad, remiantis Kinijos pusės statistika, prekyba tarp Kinijos ir JAV pernai pasiekė rekordinį lygį – beveik 760 mlrd. dolerių.

„Kinija ir JAV yra glaudžiai tarpusavyje susijusios ekonominiu požiūriu, abi šalys iš viena kitos vystymosi gavo tik naudos“, – sakė vyriausybės vadovas.

Remdamasis savo, kaip KLR ekonominės sostinės Šanchajaus, vadovo patirtimi, Li sakė, kad aukščiausi tarptautinių korporacijų vadovai, su kuriais jis neseniai kalbėjosi, optimistiškai vertina Šanchajaus ir Kinijos ateitį ir išreiškė įsitikinimą, kad tik bendradarbiavimas yra kelias į abipusiai naudingus rezultatus.

 

Premjeras atskirai paminėjo Kinijos Liaudies Respublikos ir JAV lyderių Xi Jinpingo ir Joe Bideno susitikimą pernai lapkritį „Dvidešimties grupės“ (G20) valstybių vadovų susitikimo kuluaruose, taip pat ir jų susitarimus dėl Kinijos ir Amerikos santykių stabilizavimo.

„Kinijos ir JAV lyderių pasiektas sutarimas... turi būti paverstas realia politika ir konkrečiais veiksmais“, – sakė Li Qiangas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai (4)