Baltieji rūmai skelbia, kam būtų naudingos neatidėliotinos paliaubos Ukrainoje  ()

Neatidėliotinos paliaubos Ukrainoje būtų naudingos tik Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui, kuris tada turėtų laiko sustiprinti savo okupacines pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo atstovas Johnas Kirby, praneša „Sky News.

V. Putinas per susitikimą su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu pasveikino Pekino taikos planą, kuriame reikalaujama nedelsiant abiem pusėms nutraukti ugnį.

„Paliaubos šiuo metu, įšaldančios linijas ten, kur jos yra, iš esmės suteikia [Putinui] laiko ir erdvės, kurių jam reikia bandyti iš naujo aprūpinti kariuomenę, kad kompensuotų jos išteklių iššvaistymą“, – sakė J. Kirby.

Jo nuomone, Xi Jinpingas turėtų paraginti Rusiją sustabdyti invaziją į Ukrainą. JT chartijos laikymasis reiškia, jog Rusija turi pasitraukti iš Ukrainos, sakė J. Kirby.

„Mes nematėme nieko tame, ką Xi ir V. Putinas sakė, kas leistų patikėti, jog karas Ukrainoje greitai baigsis“, – pridūrė jis.

 

J. Kirby nevadino Rusijos ir Kinijos santykių aljansu, tačiau teigė, jog abi šalys „norėtų, kad pasaulis žaistų pagal jų taisykles“.

„Nemanau, kad Kiniją galima pagrįstai laikyti nešališka“, – CNN citavo J. Kirby žodžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(9)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()