Putinas gali atvykti į Turkiją: skelbiama, ar jis bus suimtas  ()

Diktatorius ir karo nusikaltėlis Vladimiras Putinas gali apsilankyti Turkijoje balandžio 27 d. Jis dalyvaus pagal Rusijos projektą pastatytos Akkuyu atominės elektrinės atidaryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau V. Putinas nebus sulaikytas Turkijoje dėl išduoto jo arešto orderio. Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas jau paskelbė apie galimą diktatoriaus vizitą.

Pirmąją iš keturių planuojamų atominių elektrinių Turkija atidarys balandžio 27 d., sakė R. T. Erdoganas. Po to bus iškilmingai atidarytos dar trys.

„Dėka jų mes gausime daug energijos. Tikiuosi, kad galėsime tai padaryti per ateinančius penkerius metus“,– sakė Turkijos prezidentas.

R. T. Erdoganas pažymėjo, kad V. Putinas gali atvykti į atominės elektrinės atidarymą. Bet Rusijos diktatorius gali prisijungti prie renginio ir internetu.

Be to, Turkijos lyderis pabrėžė, kad „Vakarų klubas nori įtraukti Turkiją į karą prieš Rusiją“. Tačiau, anot jo, Turkija nori tarpininkauti derybose tarp Ukrainos ir teroristinės šalies.

Turkija nepasirašė Romos statuto, todėl nepripažįsta Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimo. Taigi V. Putino vizito atveju Turkijos teisėsaugos pareigūnai neprivalės vykdyti TBT, išdavusio orderį Rusijos karo nusikaltėlio suėmimui, sprendimų.

  •      Neseniai tapo žinoma, kad po Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimo Armėnija, kuri pripažino Romos statute įtvirtintus įsipareigojimus atitinkančiais konstituciją, gali suimti V. Putiną.
  •        Beje, Pietų Afrika gali būti pirmoji, sulaikiusi V. Putiną per jo planuojamą vizitą rugpjūčio mėnesį.
  •       Vokietija yra pasirengusi suimti Vladimirą Putiną, jei jis atsidurs jos teritorijoje. Rusija į šį pareiškimą jau sureagavo – okupantai pagrasino „eiti į Berlyną“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)

Komentarai ()