[ŽT] „Kvailiai valdžioje, todėl daro visokias nesąmones. Štai kodėl Kinija smogė Rusijai“ (video)  (1)

Putinas* du kartus „spjovė“ į Xi Jinpingą, todėl Kinija nusprendė atkeršyti Rusijai Kinijos ambasadoriaus ES Fu Congo žodžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M. Sheitelmanas išdėstė, kodėl Kinijos ambasadorius staiga pareiškė, kad „beribė draugystė“ su Rusija yra tik retorika.

Ir taip atsitiko būtent dabar, interviu „Naujienų fabrikui“ „YouTube“ kanale paaiškino Rusijos ir Izraelio politikos strategas Michailas Sheitelmanas.

Eksperto teigimu, V. Putinas labai nuvylė Xi Jinpingą, „spjovęs jam į veidą“ per susitikimą Maskvoje. Nes Kinijos lyderis atnešė į Rusiją savo taikos planą.

„Ką tu turėjai pasakyti? Ką pasakytų bet kuris kinas? Jis pasakytų: „Taip, tai nuostabu, tu esi genijus! Jūs parašėte puikų taikos planą, ir mes jį būtinai įgyvendinsime. Štai viskas. Kinų tradicija sakyti „taip“. Galite pasirinkti, kad vėliau to nedarysite, bet turite pasakyti „taip“. O ką pasakė V. Putinas? Xi atsinešė taikos planą, apskritai, jis mums patinka, bet jis neatitinka geopolitinių realijų. „Tai yra, eik perrašyti“.

Tai yra spjūvis į veidą“, – įvykius interpretavo M. Sheitelmanas. Antras dalykas, žinoma, susijęs su branduoliniais ginklais. Kaip žinia, V. Putinas ir Xi Jinpingas pasirašė 20 punktų deklaraciją, kurioje teigiama, kad jie kartu kovos prieš branduolinio ginklo plitimą. Tada V. Putinas padarė būtent priešingai – suplanavo branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje.

 

 

„Tai jau spjūvis Xi Jinpingui ne į veidą, o į nugarą, – pažymėjo M. Sheitelmanas. – Ir kažkodėl manau, kad tai ne kažkokia Rusijos gudrybė, o tiesiog iš kvailumo, skubėjimo. Kvailiai valdžioje, todėl daro visokias nesąmones. Štai kodėl Kinija nusprendė smogti atgal“.

* Vladimiras Putinas Tarptautinio baudžiamojo teismo kaltinamas nusikaltimais žmonijai. Išduotas jo arešto orderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(6)
(80)

Komentarai (1)