„Kadyrovas taip išsigando, kad bijojo atvykti į Maskvą. Iš baimės pasiuntė savo sūnų“. Skelbiama, kas nutiko Kremliuje  ()

Kadyrovas bijojo atvykti į Maskvą po to, kai Gerasimovas buvo paskirtas karo Ukrainoje vadu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas bijojo pasirodyti Maskvoje po to, kai Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas buvo paskirtas karo Ukrainoje vadu.

Pasak Vidurio ir Rytų Europos eksperto Ivano Preobraženskio, Čečėnijos vadovas pirmiausia nuvyko į Dubajų, o paskui davė komandą išsiųsti savo 17-metį sūnų Achmatą pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Tada atvyko pats Kadyrovas, dėl visko susitarė ir pradėjo remti RF ginkluotųjų pajėgų generalinį štabą“, – sakė analitikas.

Preobraženskis palygino Kadyrovą ir „Wagner“ įkūrėją Jevgenijų Prigožiną. Pirmasis priartėjo prie Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, o antrasis tik to nori, bet į sistemą neįtrauktas.

Preobraženskis patikslino, kad Kadyrovas gali pasigirti karine grupe, kuri yra didesnė už Prigožino samdinius, bet mažiau pasirengusi kovai.

„Tai patvirtina tai, kaip Kadyrovo kariai rodė save mūšiuose Ukrainoje. Čečėnai buvo 2-3 linijose kaip užtvaros būriai“, – pridūrė jis.

Kadyrovas taip pat stengiasi apsaugoti savo vaikus, todėl pakelia juos į aukščiausią federalinės valdžios lygį.

„Tai vienas iš bandymų sukurti klaną, kuris kontroliuotų Čečėniją, jei jam kas nors nutiktų. Jis ima pavyzdį iš Persijos įlankos ir Sirijos monarchijų – iš Basharo al Assado klano, kur valdžią turi nepaisant socialinių perversmų ir revoliucijų. Vienas klano narys pakeičiamas kitu“, – sakė Ivanas Preobraženskis.

 

Čečėnija, jo nuomone, išlieka „superpolicine ir superprezidentine“ Rusijos teritorija. Ten jau seniai nevyksta protestai, jie vyksta su tyliu valdžios sutikimu, kaip buvo kalbant apie čečėnų karių motinas.

„Jie nebuvo išsklaidyti, o vėliau Kadyrovas pasakė, kad jie nebus mobilizuoti Čečėnijoje. Samdinių verbavimas tęsėsi. Svarbiausia, kad jis į teritoriją neįsileido eilinių Rusijos karių ir Gynybos ministerijos valdžios“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(17)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()