Visiškai slapta informacija: Rusijos vyriausybėje kilo daug daugiau nesutarimų dėl karo Ukrainoje, nei manyta anksčiau  ()

27 puslapių medžiaga rodo, kad Rusija nesugebėjo sustabdyti didžiulio Vakarų ginklų ir įrangos srauto į Ukrainą, o Rusijos žvalgybos tarnybos klydo dėl tikrųjų Kinijos ketinimų tiekti Kremliui mirtinus ginklus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-14 Visiškai slapta informacija: Rusijos vyriausybėje kilo daug daugiau nesutarimų dėl karo Ukrainoje, nei manyta anksčiau  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbti nauji slapti JAV Gynybos departamento dokumentai, kurie nebuvo paviešinti praėjusią savaitę, kai internete pasirodė 53 puslapiai medžiagos. Nauja 27 puslapių serija atskleidžia, kad JAV žvalgybos agentūros įsiskverbė į beveik visas Rusijos žvalgybos ir kariuomenės valdymo struktūras. Apie tai praneša „The New York Times“.

Taip pat paaiškėjo, kad Rusijos vyriausybėje kilo daug daugiau nesutarimų dėl karo Ukrainoje, nei manyta anksčiau.

Naujoji medžiaga patvirtina prielaidą, kad JAV žvalgybos agentūros yra giliai įsiskverbusios į beveik visus Rusijos žvalgybos aparato ir karinės vadovybės komponentus. Dauguma šių dokumentų pažymėti kaip ryšių perėmimas.

Dokumentai paskelbti kaip nuotraukos, kai kurių puslapių trūksta. Be kita ko, yra medžiaga iš NSA, Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuro, Pentagono Jungtinio štabo žvalgybos valdybos.

Dokumentai, kurie pasiekė „The New York Times“, iš pradžių buvo paskelbti „Discord“ serveriuose, kur pasirodė ir pirmieji slapti Pentagono duomenys.

 

JAV pareigūnai patvirtino dokumentų autentiškumą, tačiau perspėjo, kad kai kurie iš jų buvo pakeisti. Šioje medžiagoje taip pat gali būti pasenusios arba netikslios informacijos.

Dokumentuose, tariamai iš Gynybos ministerijos Jungtinio štabo, vasario 23 d., rašoma, kad Rusija nuo karo pradžios nesugebėjo sustabdyti didelio Vakarų ginkluotės ir technikos srauto į Ukrainą, o yra apskaičiavimų, kad Kremlius artimiausiu metu to padaryti irgi negalės.

Rusijos vyriausybėje kilo daug daugiau nesutarimų dėl karo Ukrainoje, nei manyta anksčiau. Vasario 23 d. Nacionalinės žvalgybos biuro šešių puslapių ataskaitoje, pavadintoje „Žiūrėti ataskaitą“, teigiama, kad Kinija patvirtino mirtinos karinės pagalbos tiekimą Rusijai. Dokumentuose yra nuoroda į perimtą pokalbį. Tačiau neaišku, ar kinai pasakė rusams, kad atsiuntė ginklus į Rusijos Federaciją, ar rusai šnipinėjo kinus.

 

Jau kovo 3 dieną Amerikos spauda pranešė, kad JAV sužinojo apie Kinijos planą tiekti Rusijos Federacijai mirtinus ginklus ir ši informacija buvo „iš Rusijos pareigūnų“.

Tačiau JAV prezidento administracijos atstovas dieną prieš tai, balandžio 13 d., sakė, kad po kelių savaičių nėra požymių, jog Kinija sutiko perduoti mirtinus ginklus Rusijos Federacijai. Tai gali reikšti, kad Rusijos žvalgyba klysta dėl Kinijos valdžios ketinimų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()