„Manau, kad mums pavyks pasiekti didelę sėkmę“. Skelbia naują planą, kaip užbaigti karą  (3)

Lula da Silva paragino suformuoti „politinį G20“, kad būtų užbaigtas karas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, praėjusią savaitę padaręs rezonansinį pareiškimą, kuriame pripažino galimybę „perleisti Krymą Rusijai“, – vėl išsakė naują pasiūlymą. Jis pasisako už „politinio G20“ suformavimą, siekiant užbaigti karą Ukrainoje. Atitinkamus Brazilijos vadovo žodžius cituoja „France24“. 

Jis pareiškė, kad „nei V. Putinas, nei V. Zelenskis nekelia jokių iniciatyvų karui nutraukti, o JAV ir Europa prisideda prie karo tęsimo“. Jo nuomone, „visoms šalims reikia grįžti prie derybų stalo“.

Lula da Silva sakė kalbėjęsis su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir JAE prezidentu šeichu Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu dėl bendro tarpininkavimo, siekiant užbaigti Ukrainoje karo veiksmus. Jis priminė, kad G20 buvo sukurtas krizės metu, siekiant padėti ekonomikai, ir siūlė suformuoti panašią šalių grupę, tačiau siekiant sustabdyti karą Ukrainoje.

 

„Manau, kad mums pavyks pasiekti didelę sėkmę“, – pridūrė Brazilijos prezidentas. Jis taip pat sakė, kad savo iniciatyvą jau aptarė su JAV prezidentu Joe Bidenu, Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos ministru pirmininku Olafu Scholzu, taip pat kai kuriais Lotynų Amerikos šalių vadovais.

Tuo pačiu Lula da Silva nepatikslino, kaip į jo pasiūlymą reagavo šių šalių vadovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(39)
(-37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)