„Vyksta Rusijos vasalizacijos planas“. Skelbiama, ką tyliai daro Kinija  ()

Kinijos gynybos ministro vizitas Rusijoje sukėlė baimę pasaulyje dėl galimo šalių karinio bendradarbiavimo stiprėjimo. Tačiau Pekinas labai atsargiai žiūri į bet kokias ginklų siuntas į Maskvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklų tiekimas Rusijai gali turėti labai neigiamos įtakos Kinijos ekonomikai.

Tai „24 kanalui“ pasakojo Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Naujasis Kinijos gynybos ministras Li Shangfu balandžio 16 dieną lankėsi Rusijoje Sergejaus Šoigu kvietimu. Tačiau mažai tikėtina, kad tai reiškia, jog Pekinas yra pasirengęs stiprinti karinį bendradarbiavimą su Maskva.

„Kinija neperžengs to, kas leistina. Kinijai dabar labai svarbu pademonstruoti, kad ji draugiška Rusijai, nes Pekinas dabar įgyvendina Rusijos „vasalizacijos“ planą“, – sakė Kovalenko.

Nes Kinijai reikia imituoti „draugystę“. Tačiau abejotina, ar buvo kalbama apie svarbių sprendimų, tokių kaip ginklų ir amunicijos tiekimas, priėmimą. Toks žingsnis Kinijai pernelyg rizikingas.

„Jei jie to sieks, Kinija turės didelių ne tik ekonominių, bet ir geopolitinių problemų. O tai sukels labai greitą ir skausmingą jos ekonomikos žlugimą“, – pažymėjo Kovalenko.

 

Kovalenko teigimu, Kinijos lyderis Xi Jinpingas turi daug kompleksų, kaip ir Vladimiras Putinas. Nors jis elgiasi apdairiau. Todėl neatmestina ir Pekino pagalba Maskvai, tačiau jos bus tiek, kiek leis situacija.

„Pavyzdžiui, Kinija gali tiekti Rusijai elektroninius komponentus, mikroschemas ir dronus, bet komerciniais tikslais. Yra toks variantas“, pabrėžė Kovalenko.

Tačiau mažai tikėtina, kad Kinija tieks Rusijai kokius nors mirtinus ginklus. Tai gali turėti daug daugiau neigiamų pasekmių nei teigiamų Pekinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()