Trumpo pareiškimai susprogdino JAV. Respublikonų partijoje kyla audra  (16)

Kai kurie Respublikonų partijos atstovai teigė, kad D. Trumpas prezidento rinkimuose neturėtų atstovauti jų politinei jėgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas sulaukė dalies kolegų iš Respublikonų partijos kritikos po prieštaringų savo pareiškimų apie karą Ukrainoje.

Kai kurie respublikonai pasisako prieš 45-ąjį Baltųjų rūmų savininką, kuris vėl kovotų dėl prezidento posto. Pavyzdžiui, buvęs Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie pavadino Trumpą „V. Putino marionete“, skelbia „Amerikos balsas“.

Savo ruožtu Merilendo gubernatorius Larry'is Hoganas pasmerkė buvusį prezidentą už tai, kad jis atsisakė reikšti paramą Ukrainai, kai į ją įsiveržė Rusija.

Politikas mano, kad D. Trumpas neturėtų atstovauti Respublikonų partijai 2024 metų prezidento rinkimuose. „Negalima sakyti, kad žmogus, kuris sausio 6-ąją (dieną, kai Kapitolijų šturmavo D. Trumpo šalininkai – red.) vadina „gražia diena“ ir atsisako patvirtinti, jog yra Ukrainos pusėje prieš Rusijos agresiją, turi tam tikrų reikalų mūsų partijos vadovybėje arba Baltuosiuose rūmuose“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė respublikonas.

 

Dieną anksčiau D. Trumpas per CNN kanalą V. Putino sprendimą įsiveržti į Ukrainą pavadino didele klaida, tačiau atsisakė teigti, jog norėtų, kad šį karą laimėtų Ukrainos pusė.

Pasak eksprezidento, jis „negalvoja apie pergalę ar pralaimėjimą, o siekia, kad liautųsi žmonių žudymas“. Jis dar kartą pakartojo, kad „jis būtų galėjęs sustabdyti karą per dieną, jei būtų buvęs prezidentu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(17)
(4)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: