[ŽT] „Esu sukrėstas“: Zelenskis kalbėjo apie JT ir Raudonojo Kryžiaus reakciją į HE detonaciją  (1)

Pasak Ukrainos prezidento, tarptautinės organizacijos, sukurtos gelbėti gyvybes, nereagavo į Ukrainos prašymą po katastrofos Kachovkos hidroelektrinėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 [ŽT] „Esu sukrėstas“: Zelenskis kalbėjo apie JT ir Raudonojo Kryžiaus reakciją į HE detonaciją  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volodymyras Zelenskis išreiškė nusivylimą Jungtinių Tautų (JT) ir Raudonojo Kryžiaus reakcija į Kachovkos hidroelektrinės susprogdinimą. Tai Ukrainos prezidentas sakė interviu metu Vokietijos laikraščiui „Bild“ birželio 7 d.

Publikacijoje teigiama, kad Volodymyras Zelenskis yra nusivylęs „labai diplomatiška“ JT ir Raudonojo Kryžiaus reakcija į Kyjivo prašymą, susijusį Kachovkos HE.

„Atsakymo negavome. Esu sukrėstas“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

Ukrainos vadovas pažymėjo, kad tokios tarptautinės organizacijos turėtų „pirmosios gelbėti gyvybes“, nes buvo sukurtos būtent šiam tikslui. Politikas taip pat pažymėjo, kad rusai užtvindytose okupuotose teritorijose apleidžia civilius ir neleidžia Ukrainai jų gelbėti.

 

„Žuvo žmonės ir gyvūnai. Nuo apsemtų namų stogų žmonės mato, kaip pro šalį plaukia skęstantys žmonės. Matote tai iš kitos pusės. Labai sunku išvežti žmones iš okupuotos Chersono srities dalies“, – sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: