Tai taps didžiule problema. Kaip rusai aprūpins Krymą vandeniu po Kachovkos HE sprogimo  (1)

Rusų įvykdytas Kachovkos HE susprogdinimas turės reikšmingų pasekmių Krymui. Okupuotas pusiasalis liks be gėlo vandens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sprogimas beveik neabejotinai rimtai sutrikdė pagrindinio gėlo vandens šaltinio Šiaurės Krymo kanale veikimą, praneša JK žvalgyba.

Šiaurės Krymo kanalas ima vandenį iš Kachovkos rezervuaro, nuo įėjimo, esančio virš rezervuaro dugno. Žvalgybos duomenimis, tikriausiai iki birželio 9 dienos vandens lygis rezervuare nukrito žemiau įėjimo lygio ir netrukus jis nustos tekėti į Krymą. Tai sumažins gėlo vandens prieinamumą Chersono pietuose ir pusiasalio šiaurėje.

Tačiau Rusijos valdžia greičiausiai patenkins neatidėliotinus gyventojų vandens poreikius dėka rezervuarų, reguliuodama vandenį, gręždama naujus gręžinius ir gabendama iš Rusijos išpilstytą vandenį, – prognozuoja britų žvalgyba.

Priduriama, kad užtvindytų vietovių bendruomenės susiduria su sanitarine krize, ribota prieiga prie saugaus vandens ir padidėjusia plintančių vandenyje ligų rizika.

Hidroelektrinės sunaikinimas sustabdys Krymo plėtrą. Užimtas pusiasalis liko be gėlo vandens, gaunamo iš Dniepro.

 

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pabrėžė, kad atnaujinti vandens tiekimą bus galima tik tada, kai Krymas sugrįš Ukrainos kontrolei. Jis taip pat pridūrė, kad jei dabar pusiasalyje nebus turistinio atostogų sezono, tai nebus ir didelių vandens sąnaudų. Tačiau po trumpo laiko gėlo vandens trūkumas taps didžiule Krymo vystymosi problema.

„Tai padeda tašką jo plėtrai ateinantiems 3-5-7 metams, kol bus pastatyta nauja užtvanka. Tačiau tada tikrai Krymas bus mūsų“, - pabrėžė O. Danilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai (1)