Pietinis frontas dega! Galinga žinia - „Storm Shadow“ pašalino Rusijos kariuomenės vadovybę (Video)  ()

Rusijos okupantams Pietų fronte atėjo labai sunkūs laikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantams Pietų fronte atėjo labai sunkūs laikai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos su raketų „Storm Shadow“ pagalba smogia į gilų užnugarį užpuolikų Zaporižios srityje.

Penktadienį, birželio 9 d., kelios raketos buvo paleistos į poilsio centrus Arabato nerijoje ir Železny uoste. Manoma, kad ten buvo Rusijos Federacijos okupacinės armijos, atsakingos už Pietų frontą, štabas ir vadavietė.

Smūgį patyrė Heničeske esantis poilsio centras „Express“. Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas patikino, kad smūgis į Nacionalinės gvardijos kariuomenės būstinę įvyko okupantams valgant.

„Net 100+ km nuo fronto nepadeda priešui pasislėpti nuo sprogimų. Likviduotų įsibrovėlių yra nepalyginamai daugiau nei greitosios pagalbos išvežtų. Jie nespėja jų išvežti“, – rašė miesto vadovas.

Birželio 9-oji okupantams buvo karšta Železny uoste, kur buvo atakuotas viešbutis „Pozitiv“. Rusų nuostoliai nenurodomi. Maskva bando nuslėpti tiesą.

Pažymėtina, kad birželio 8 d., toje pačioje Arabato nerijoje, viešbutyje „Brigantina“, užfiksuotas „Storm Shadow“ atvykimas į RF ginkluotųjų pajėgų štabą. OSINT analitikas Benjaminas Pittetas išsiaiškino, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotės Dniepro štabas, kuriame šį pavasarį asmeniškai lankėsi Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, buvo atakuotas.

 

Rusijos užnugario atakavimas yra didelio Ukrainos gynybos pajėgų atsakomojo puolimo dalis. Tiksliais smūgiais Ukrainos ginkluotosios pajėgos paralyžiuoja okupantų logistiką ir vadovavimą bei kontrolę, kad jiems būtų lengviau prasibrauti per frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(2)
(120)

Komentarai ()

Susijusios žymos: