„Pasekmės bus siaubingos.“ Atrodo, Kremlius rimtai išsigando, grasina Turkijai  ()

Maskva daro spaudimą daugiau nei 12 šalių vyriausybėms, bandydama užkirsti kelią Rusijos Federacijos įtraukimui į FATF „juodąjį sąrašą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-16 „Pasekmės bus siaubingos.“ Atrodo, Kremlius rimtai išsigando, grasina Turkijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitą savaitę Rusija gali būti Tarptautinės kovos su pinigų plovimu organizacijos (FATF) „juodajame sąraše“. Kad to išvengtų, Kremlius daro spaudimą daugiau nei 12 šalių, tarp jų ir Turkijos, vyriausybėms.

Apie tai pranešė įtakingas leidinys „Bloomberg“.

Birželio 19-23 dienomis vyksiančiame FATF posėdyje bus sprendžiamas klausimas dėl naujų sankcijų Rusijos Federacijai, kurios šalies ekonomiką dar labiau panardins į izoliaciją. Jeigu bus susitarta dėl apribojimų, Rusija gali būti visiškai atkirsta nuo SWIFT sistemos, tai yra, atimta galimybė atlikti tarptautinius finansinius pervedimus.

Tokia izoliacija priartintų Rusiją prie tokių valstybių, kaip Šiaurės Korėja, Iranas ir Mianmaras. Maskva to labai bijo. Rusijos valdžia pradėjo plataus masto lobizmo kampaniją, siekdama sužlugdyti naujas sankcijas.

Norėdama tai padaryti, Rusija išsiuntė laiškus toms šalims, kurios vis dar palaiko finansinius ryšius su Rusija: Turkijos, Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Meksikos ir kitų, vyriausybėms. Pranešama, kad šiuose laiškuose Rusija savo prekybos partneriams grasina siaubingomis pasekmėmis dėl santykių nutraukimo.

Rusija gąsdina, kad Rusijos Federaciją įtraukus į FATF „juodąjį sąrašą“, šalys partnerės turės problemų dėl investicijų, bendradarbiavimo energetikos ir gynybos srityse, jos neteks apie 1 % BVP.

 

Pranešama, kad laiške Turkijai minima galimybė, jog Ankara neteks rusų turistų, taip pat galimos problemos dėl bendrų energetikos projektų, tokių kaip „Akkuyu“ atominės elektrinės ir dujotiekio „Turkish Stream“ statybos.

„Dokumente pažymima, kad Turkija iš Rusijos importuoja keletą pagrindinių prekių, įskaitant anglį, metalus, naftos produktus, gamtines dujas ir kviečius. Rusijos prekyba su Turkija smarkiai išaugo po Rusijos armijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį. Šalis yra vienas iš kanalų, per kurį Rusijos įmonės gali gauti prekių, kurioms taikomos sankcijos... Ankara taip pat atliko pagrindinį vaidmenį sudarant susitarimą su Maskva, Kyjivu ir JT dėl leidimo eksportuoti grūdus per Juodąją jūrą, o tai padėjo sumažinti kylančias maisto kainas visame pasaulyje“, – rašoma straipsnyje.

 

 

Maskvos pastangos rodo, koks skausmingas jai gali būti FATF sprendimas. Rusijos Federacija rizikuoja prarasti paskutinius komercinius partnerius, kurių dėka išlaikoma jos ekonomika. Tai, visų pirma, yra Kinija, Indija ir Turkija.

 

Be kita ko, Rusijos Federacijai taps sunkiau importuoti prekes, kurioms taikomos sankcijos, per trečiąsias šalis. Rusijos Federaciją įtraukus į FATF „juodąjį sąrašą“, visi finansiniai pervedimai iš Rusijos Federacijos bus labiau tikrinami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(4)
(137)

Komentarai ()

Susijusios žymos: