Skelbiama sensacija. Prigožinas bandė įsigyti F-35 naikintuvą  ()

Žurnalistų teigimu, prieš pat birželio sukilimą J. Prigožinas ieškojo būdo įsigyti penktos kartos naikintuvą „Lockheed Martin F-35“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ savininkas ir buvęs Rusijos prezidento V. Putino bendražygis Jevgenijus Prigožinas turėjo karinės technikos, kurią norėtų įsigyti, sąrašą. Apie tai rusas kalbėjo įraše, kuris buvo pateiktas Amerikos leidiniui „Politico“.

Žurnalistas Douglas‘as Busvinas iš „Politico“ bandė pasikalbėti su „vadu“ apie rusišką snaiperinį šautuvą „Orsis T-5000“, kurio šovinius esą pirko iš Amerikos įmonių.

J. Prigožinas nepaisė leidinio klausimo. Tačiau jis sakė turėjęs specialų užsakymą amerikiečiams: norėtų gauti naikintuvą „Lockheed Martin F-35“. Vyras užsiminė, kad sudarant sandorį galėtų padėti Viktoras Butas: „Jau kalbėjausi su juo – jis pasiruošęs prisiimti visus pristatymus“.

V. Butas yra Rusijos Federacijos pilietis, JAV nuteistas kalėti 25 metus už prekybą ginklais. Visų pirma, jis dalyvavo tiekiant ginklus Afrikos šalims, naudodamas visą orlaivių armadą. 2022 metų gruodį nusikaltėlis buvo iškeistas į amerikietę krepšininkę Britney Grainer, kuri 2022 metų vasario 17 dieną buvo sulaikyta Maskvoje.

„Wagner“ vadovas numatė naikintuvo įsigijimo logistiką: pasinaudos tam tikrais Viktoro Buto kontaktais ir per Naująją Zelandiją gaus lėktuvą F-35 su galimybe pasipildyti degalų Havajuose.

 

„Lockheed Martin F-35 Lightning II“ yra 5 kartos naikintuvas, naudojamas JAV ir Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų. Vieneto kaina – nuo ​​83 iki 108 milijonų dolerių.

Leidinys pažymėjo, kad J. Prigožino komentaras buvo tarsi pokštas su ironija. Tuo tarpu klausytojai daugelyje ankstesnių jo pasisakymų atkreipė dėmesį į vartojamas nešvankybes.

Dėl to J. Prigožinas neatsakė, kaip perka šovinius rusiškiems šautuvams. Jis tik pažymėjo, kad šovinių jam netrūksta – juos gauna tiesiai į mūšio lauką.

 

Po to rusas surašė, kokius ginklus norėtų gauti:

  •      šaunamųjų ginklų AR15, M4S, M16s;
  •      snaiperinių šautuvų „Remington 700s“ - 2-3 tūkstančius vienetų;
  •      M1919, M60, M240s markių kulkosvaidžių;
  •    granatsvaidžių – neįvardijo numerio, tačiau pažymėjo, kad turi 2,5 mln. vienetų granatų, skirtų M320s, MK19s, XM25s.

Atsisveikindamas, pažymi „Politico“, rusas pažadėjo žurnalistui padovanoti asmeninį snaiperinį šautuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(20)
(-18)

Komentarai ()