Ten jų milijonai. Rusija rado, iš kur gauti artilerijos sviedinius  (1)

Rusija pirmą kartą nuo 2020 metų atnaujino naftos tiekimą Šiaurės Korėjai, teigia žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KLDR vadovas Kim Jong-unas rado naujų būdų, kaip papildyti savo nuniokotą iždą Rusijos Federacijos lėšomis. Šie pinigai leidžia jam finansuoti savo branduolinę programą. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Žurnalistų teigimu, Rusijos Federacija pirmą kartą nuo 2020 metų atnaujino naftos tiekimą Šiaurės Korėjai. Be to, anksčiau Rusija siųsdavo grūdus į KLDR. Vakaruose manoma, kad mainais Pchenjanas duoda Maskvai amunicijos karui su Ukraina. Nors Šiaurės Korėja tai neigia.

Pranešama, kad Šiaurės Korėja turi milijonus 152 mm artilerijos sviedinių, kurių Rusijai reikia, nes jie yra suderinami su sovietmečio ginkluote.

Ginklų ekspertas Joostas Olimansas sako, kad Pchenjanas pasinaudos galimybe už didelę kainą atsikratyti kai kurių savo atsargų. Ekonomistai apskaičiavo, kad jei Šiaurės Korėja pardavinėtų sviedinius po 1000 USD, 250 000 sviedinių pardavimas sudarytų maždaug 1% jos BVP.

 

Leidinys rašo, kad Kinija taip pat padeda Šiaurės Korėjai. Be to, Pchenjanas kartu su Maskva užsiima elektroniniais nusikaltimais. Tai padeda Kim Jong-unui užtikrinti ekonomikos stabilumą, kad jo šalis išgyventų.

Medžiagoje rašoma, kad Rusija ir Kinija demonstruoja savo paramą Pchenjanui siųsdamos aukšto rango pareigūnų delegacijas. Be to, šalys užsiima slapta prekyba, nes joms taikomos JT sankcijos. Jos prekiauja su Šiaurės Korėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)