Vengrija vėl kelia skandalą. Skelbia visišką beprotybę, kaip sustabdyti karą Ukrainoje  ()

Vengrijos ministro teigimu, Rusijos piliečių priėmimas į žaidynes kažkaip atneštų Ukrainai taiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos užsienio reikalų ministras P. Szijjártó paskelbė juokingą pareiškimą dėl rusų priėmimo į olimpines žaidynes – 2024 m., nes tai gali tapti „taikos instrumentu“ ir padėti sustabdyti karą Ukrainoje. Jis pradėjo demagogiją apie sporto „taikdarystės galią“, taip pat pažėrė nemažai prieštaringų argumentų apie olimpinių žaidynių sąsajas su nepaskelbtu plataus masto karu, kurį Kremlius pradėjo prieš Ukrainą.

„Visiškai įtraukiančios olimpinės žaidynės galėtų labai padėti taikiai išspręsti karinius konfliktus, ypač karą Ukrainoje“, – sakė Vengrijos politikas ir diplomatas.

Vengrijos užsienio reikalų ministras taip pat kritikavo TOK sprendimą iš olimpinių žaidynių pašalinti rusus ir baltarusius, nes, jo nuomone, nuo šių sankcijų pralaimi „sportininkai, kurie visą gyvenimą sunkiai treniruojasi ir neturi nieko bendra su politiniais sprendimais.“

P. Szijjarto kukliai nutylėjo, kad Rusijos sportininkai gana dažnai yra ryškus Kremliaus propagandos įrankis ir nuolat pasirodo prie politinių bei karinių veiksmų.

 

Be to, diplomatas leido sau atviras manipuliacijas, artimas šantažui, nes „mandagiai“ priminė, kad Vengrija leido Ukrainos moterų rankinio rinktinei savo teritorijoje žaisti pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Žinoma, kad Vengrijos valdžia, nepaisant to, kad jų šalis praeityje gana daug nukentėjo nuo Kremliaus agresijos, dabar pateisina V. Putino režimo veiksmus ir dažnai propaguoja Rusijos naratyvus tarptautinėje arenoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(30)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: