Kažkas bus. Pranešama apie paslaptingą rusų skrydį į Šiaurės Korėją  ()

Praėjus kelioms dienoms po Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu vizito į Šiaurės Korėją, Rusijos karinis lėktuvas išskrido ten pat iš anksto apie tai nepranešus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistams pavyko atpažinti lėktuvą, kuris savo išvaizda ir dydžiu atitinka Il-62.

Rusijos ir Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida apie skrydį nepranešė. Remiantis skrydžių stebėjimo svetaine Flightradar24, Rusijos oro pajėgų lėktuvas Il-62M, kurio registracijos numeris RA-86559, išvyko iš Maskvos į Pchenjaną rugpjūčio 1 d., o atvyko po 8 val. ryto Kinijos laiku, - rašo „NK News“.

„NK News“ „Planet Labs“ palydovinių vaizdų analizė rodo, kad orlaivis atitinka „Ilyushin Il-62“ išvaizdą ir dydį lėktuvo, stovinčio priešais Pchenjano tarptautinio oro uosto terminalą.

Ataskaitoje kalbama apie VIP orlaivį, naudojamą karinėms delegacijoms. Žurnalistai primena, kad anksčiau šis lėktuvas Rusijos gynybos viceministrą Aleksandrą Fominą ir komandą atgabeno į Pchenjaną karinėms deryboms 2019 metų liepą.

Atsižvelgiant į orlaivio tipą, šis skrydis neturėtų būti susijęs su pagrindinių ginklų sistemų gavimu ar pristatymu. Tačiau „NK News“ neatmeta tam tikros prekių perdavimo ar mokėjimų formos.

 

Analitikai teigė, kad Kim Jong-unas ir S. Šoigu galėtų sudaryti susitarimus dėl ginklų tiekimo iš KLDR į Rusiją. Medžiagoje rašoma, jog skrydis gali būti siejamas su rekomendacijų įgyvendinimu po S. Šoigu delegacijos vizito ir galbūt su Kim pasiektais susitarimais.

Rusija dėl užkariavimo karo prieš Ukrainą atsidūrė tarptautinėje izoliacijoje, todėl ieško partnerių, kurie suteiktų jai karinę pagalbą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()