[ŽT] „Kinija pajudėjo.“ Skelbiamas esminis poslinkis (Video)  ()

Politologas Ramis Junusas teigė, kad šiandien Kinija dreifuoja link Vakarų pagal savo požiūrį į Rusijos ir Ukrainos karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos pozicija Rusijos ir Ukrainos karo atžvilgiu tariamai yra neutrali, bent jau pagal savo taikos planą Kinija save pozicionuoja kaip neutralią šalį. Vis dėlto Kinija šiandien labiau dreifuoja į Vakarus nei į Rusiją.

Tokią nuomonę išsakė azerbaidžaniečių kilmės amerikiečių politologas, buvęs Azerbaidžano vyriausybės aparato vadovas Ramis Junusas interviu Dmitrijaus Gordono „YouTube“ kanalui.

Tai, kad Kinijos kursas pakrypo į Vakarus, liudija Kinijos atstovų dalyvavimas Ukrainos konferencijoje Saudo Arabijoje, kuri vyko rugpjūčio 5-6 dienomis.

„Rusijos nebuvo, o Kinija ten nuėjo. Ir ne tik Kinija, bet ir visi. Bet svarbiausia, kad Kinija buvo“, – sakė Ramis Junusas.

 

Taip pat pokalbio metu politologas pabrėžė, kad tiek Kinija, tiek Turkija vis dar turi dviprasmišką požiūrį į Rusijos ir Ukrainos karą, o šalis agresorė Rusija nepasitiki nei Kinija, nei Turkija, tačiau vis tiek turi palaikyti diplomatinius santykius su šiomis valstybėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: