Rusijoje gali būti didžiulis „Yandex“ nacionalizavimas. ISW skelbia priežastį ir įvardijo „būsimo savininko“ vardą  ()

Kremlius atkreipė dėmesį į „Yandex“: ISW paskelbė priežastį ir įvardijo „būsimo savininko“ vardą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje gali būti didžiulis „Yandex“ nacionalizavimas. ISW skelbia priežastį ir įvardijo „būsimo savininko“ vardą.

2024 metais Rusijos Federacijoje turi vykti prezidento rinkimai. Kremlius jau aktyviai ruošiasi. Pirmasis žingsnis buvo paskelbti apie „Yandex“ nacionalizavimą. Šis žingsnis žengtas tam, kad informacinė erdvė būtų visiškai kontroliuojama.

Ilgą laiką bendrovė bandė balansuoti tarp Rusijos valdžios ir Vakarų, tačiau pastaruoju metu vis labiau nusileidžia Kremliaus kryptimi.

Prie tokios nuomonės priėjo JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Kremlius bando priversti „Yandex“ vadovybę arba visiškai parduoti savo įmonę, arba, kiek įmanoma, atsitraukti nuo visų tarptautinių dukterinių įmonių, įskaitant „Yango Israel“.

Kremlius reikalauja, kad įmonė pateiktų visus duomenis apie Rusijos Federacijoje gyvenančius ir interneto paslaugomis besinaudojančius vartotojus.

Rusijos Federacijos vyriausybė ne kartą skyrė baudą „Yandex“ už interneto vartotojų asmens duomenų atskleidimo įstatymo nesilaikymą. O „Yandex“ atstovai ne kartą yra sakę, kad nepritaria įstatymui dėl asmeninės informacijos apie savo vartotojus teikimo.

Šaltinis teigia, kad „Yandex“ verslo plėtros patarėjas Kudrinas nori paversti įmonę nacionaline įmone, kuriai vadovautų Putino bankininkas Kovalčiukas.

 

Buvęs bendrovės vadovas Voložas viešai pasmerkė Rusijos armijos invaziją į Ukrainą. Jis taip pat neabejoja, kad Kremlius yra pasirengęs perimti „Yandex“.

„Reuters“ žurnalistai įsitikinę, kad po įmonės nacionalizavimo dauguma darbuotojų paliks Rusijos Federaciją, nes dalis jų šalį paliko po 2022 metų vasario 24 dienos.

ISW analitikai neatmeta, kad nacionalizavus „Yandex“, įmonė bus perduota prezidento administracijos vadovo pavaduotojui Kirijenkai. Tai bus tarsi atlygis už aktyvų dalyvavimą malšinant Prigožino maištą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()