Skambės visa Rusija. Ką padarė vienas garsiausių Kremliaus propagandistų  ()

Agresiją prieš Ukrainą palaikęs Kremliaus propagandistas Vladimiras Pozneris buvo pastebėtas viename Italijos kurorte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariausias propagandistas V. Pozneris, palaikęs karą prieš Ukrainą, pabėgo į Italiją. Jis matomas brangiame Italijos kurorte. Liudininkai nufotografavo Posnerį kurortinio miesto Forte dei Marmi gatvėje, Italijos Toskanoje.

Propagandistas buvo pastebėtas vakarinio pasivaikščiojimo su draugais metu. Jo nuotaika nebuvo pati džiugiausia. Tačiau galbūt liūdna išraiška atsirado dėl to, kad jis buvo pastebėtas.

V. Posneris yra vienas garsiausių Kremliaus propagandistų. Jis nedirbo primityviame lygyje, kaip V. Solovjovas ar O. Skabejeva, o „apšvietinėjo“ protingesnę publiką, kurią įkvėpė „rusiškojo pasaulio“ idėjomis, vesdamas autorinę laidą Kremliaus „Pirmajame kanale“.

Kai 2022 metais prasidėjo plataus masto Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazija į Ukrainą, jis dingo keliems mėnesiams, ir nieko nekomentavo. Tačiau „Kyjivas per 3 dienas“ neįvyko, karas užsitęsė, ir V. Pozneriui teko pasisakyti. Agresiją jis pavadino „specialia operacija“, taip pat ėmė tikinti, kad dauguma rusų palaiko savo diktatorių Vladimirą Putiną ir jo sprendimą.

 

Propagandisto karjera nusirito žemyn, kai 2023-ųjų kovą „Ubiquity“ universiteto internetiniame susitikime jis, bandydamas atsisėsti ant dviejų kėdžių, iš pradžių apkaltino JAV dėl karo, o paskui kritikavo Kremlių dėl represijų. Po to Rusijos televizijoje jis tapo persona non grata.

Balandžio 8 dieną numatytas propagandisto kūrybinis vakaras Maskvoje buvo nedelsiant atšauktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()